Kirjoitettu 13.12.2017

Presidenttivaalikiertueella Laura Huhtasaari Etelä-Savossa 16.12.2017

Kirjoitettu 11.12.2017

Kokouskuulumisia

Perussuomalaisten piiri ry piti syyskokouksensa 9.12.2017 Savonlinnassa.

Vuoden 2018 puheenjohtajaksi valittiin Jari Rajapolvi, Pieksämäeltä.

Lisää kokouskuulumisia myöhemmin.

Kirjoitettu 1.12.2017

Lauran vaalikampanjan avaus!

Kirjoitettu 14.11.2017

Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetti 2018

Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetti 2018 on julkaistu:

KANSALLINEN ETU JA SISÄINEN SOLIDAARISUUS

Työtä, turvaa ja oikeudenmukaisuutta suomalaisille

Kansallinen etu on aina perussuomalaisen politiikan lähtökohta. Sisäinen solidaarisuus on sitä, että suomalaiset ovat keskenään samalla viivalla toisistaan huolta pitäen. Perussuomalaiset tarjoavat työtä, turvaa ja oikeudenmukaisuutta. Ketään ei jätetä yksin, tehdään kansalaisen oikeudentajua vastaavia päätöksiä ja mahdollistetaan hyvät edellytykset työlle ja yrittämiselle

Perussuomalaisessa vaihtoehdossa on viisi pakettia.

Ensimmäinen paketti on asumisen halpuutuksen paketti. Jotta suomalaisilla on jatkossakin varaa asua, tarvitaan muun muassa mutkatonta asuintuotantoa, muuttoavustuspaketti ja kohtuuhintaista energiaa. Perussuomalaiset haluaa järkeistää kaavoitusbyrokratiaa ja selkeyttää rakennusmääräyksiä. Rakennusmääräyksissä on myös osasyy homeongelmiin.

Lisäksi puutumme sähkön siirtohinnoitteluun laskemalla sähkönsiirron tuottovaadetta emmekä korota lämmityspolttoaineiden veroa.

Toinen paketti panostaa yrittäjyyteen, työllisyyteen ja koulutukseen. Perussuomalaiset haluaa parantaa yrittäjyyden edellytyksiä ja helpottaa yrittäjäksi ryhtymistä. Haluammekin luoda työtilimallin, joka vapauttaa aloittavan yksinyrittäjän työllistävästä byrokratiasta. Lisäksi yrittäjät saavat apua muun muassa arvonlisäverovelvollisuuden alarajan nostamisesta ja kotitalousvähennyksen korottamisesta.

Työllisyys paranee sääntelyn purkamisella, pitkäaikaistyöttömien ja vajaakuntoisten työllisyysohjelmalla, matkailunedistämispaketilla ja oppisopimuskoulutuksen Mestari-kisälli –mallilla. Lisäksi helpotamme. maatalouden ahdinkoa luomalla satovahinkovakuutusrahaston ja tukemalla lomitusta.

Koulutukseen ja tutkimukseen perussuomalaiset antaa tukea muun muassa ammatillisen- ja korkeakoulutuksen lisäresursointiin. Myös ryhmäkokojen pienentämiseksi osoitetaan määräraha ja vapaaehtoista kielivalintaa halutaan laajentaa.

Koti, hoiva ja hoito on perussuomalaisten kolmas paketti. Vaihtoehdollamme pieni- ja keskituloisille lapsiperheille jää jopa merkittävästi enemmän rahaa käyttöön. Nuorisopaketti huolehtii lasten ja nuorten mielenterveydestä ja jaksamisesta.

Annamme vaihtoehdossamme arvokkaan vanhuuden panostamalla muun muassa henkilöstömitoitukseen ja omaishoitajille. Puutumme myös eläkeläisköyhyyteen kohtuullistamalla lääkekustannuksia ja keventämällä verotusta.

Perumme kansaneläkeindeksiin sidottujen tukien indeksijäädytykset. Tämä auttaa monia eläkeläisistä lapsiperheisiin ja sairaisiin.

Turvallisuudesta emme tingi.
Tämä paketti sisältää resursseja poliisille, tullille, rajavartiolaitokselle ja oikeuslaitokselle. Kansalaisen oikeusturva ja turvallisuus vaativat näitä panostuksia. Otamme myös asevelvolliset sotilaiden tapaturmasuojan piiriin.

Toimenpidepaketti on viiden paketti. Siinä tarjoamme esimerkiksi perussuomalaisen kehitysyhteistyömallin, joka säästää suorasta valtion tuesta jatkossa jopa 550 miljoonaa euroa, mutta joka antaa mahdollisuuden merkittävästi kasvattaa kehitysavun vaikuttavuutta antamalla veronmaksajille suoran vaikutusmahdollisuuden.

Maahanmuuttopolitiikan alueella säästämme reilusti turvapaikkaturismin aiheuttamista kohtuuttomista kuluista. Vaadimme, että hallitus noudattaa omaa toimenpideohjelmaansa vuodelta 2015 täysimääräisesti.

Varallisuusveroa keräämme varakkaimmalta kymmenykseltä ja laitamme suursäätiöt ja –yhdistykset verolle oikeudenmukaisen veropohjan laajentamiseksi. Uudistus koskee ainoastaan varakkaita säätiöitä ja yhdistyksiä, joilla on yli 100 000 euron pääomatulot. Uudistuksen ulkopuolella olisivat Linnanmäkeä pyörittävän Lasten Päivän Säätiön kaltaiset hyväntekeväisyystoimijat.

Ylen toimintaa tehostamme vaihtoehdossamme niin, että veronmaksajien rahoja kuluu 50 miljoonaa vähemmän.

Kirjoitettu 20.8.2017

Piirisihteerin päiväkirja kalamarkkinoilta

 

Etelä-Savon Perussuomalaiset Kalamarkkinoilla 18.- 20.elokuuta

 

18.päivä perjantai

Teltat viriteltiin paikoilleen, puolueen sanomaa, piirin asiaa, maakuntajuttuja, sairaanhoitopiirin asioita, huoli huomisesta tässä osa puheenaiheista jotka ihmisiä puhutti.

Kansanedustaja Arja Juvonen toi auringon teltalle tullessaan ja jututti sekä kuunteli kansaa usean tunnin ajan.

 

Kuvassa kansanedustaja Arja Juvonen ja Juvan varapj. Ano Turtiainen.

 

 

 

 

 

 

19.päivä lauantai

Aamulla teltalle saapuessani päällimmäisenä puheissa ja ajatuksissa oli Turun traaginen, edellispäiväinen tapahtuma.

Muilta osin päivä oli tärkeä, sähköä ilmassa kun odoteltiin tapahtumaan puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa.

Voitte vaan arvata millainen kuhina teltalla oli – siinä oli kansalaisia jotka halusivat sanasen Jussin kanssa vaihtaa, oli lehtimiehiä, markkinaväkeä ja tietenkin sankoinjoukoin piiriläisiä saapui tapaamaan myös puheenjohtajaansa, useat heistä tapasivat hänet nyt ensimmäisen kerran puoluekokouksen jälkeen ja halusivat tukensa Jussille henkilökohtaisesti kertoa.

Olin mielissäni kun huomasin että lähes jokaisesta piirin jäsenyhdistyksestä oli tapahtumassa mukana aktiivejamme sekä myös heitä jotka uusina ovat joukkoomme liittymässä, upeaa.

Halla-aho keskusteli kansalaisten kanssa teltalla 2 tuntia, siitä sitten siirryimme hänen kanssaan seuraamaan Mikkelin puheenjohtaja Raimo Heinäsen kalankäsittelynäytöstä johon myös Halla-aho kutsuttiin osallistumaan kalakukon valmistukseen.

Autoon, siirtyminen torinlaitaan, kävelykadulle.

Reijo Paunonen avasi tilaisuuden, sen aluksi vietimme hiljaisenhetken Turun eilisen iskun, surullisen tapahtuman uhreja ja omaisia muistaen.

Jussi Halla-aho piti puheen kansalle poliittisesta tilanteesta ja keskusteli yleisön kanssa, paljon oli asiaa paikalle tulleilla. Raimo Heinänen ojensi Jussille uunituoreen aamulla paistetun kalakukon kotiinvietäväksi.

Henki oli hyvä ja Mikkeliläiset huutelivat tsemppauksia ja toivottivat kaikkea hyvää jatkossakin niin puheenjohtajalle kuin myös yleisestikin Perussuomalaisille.

Onnittelimme piirinpomo Reijoa tänään olevan merkkipäivän johdosta.

 

20.päivä sunnuntai

Markkinameininki jatkui koko päivän, vieraanamme tänään Juha Väätäinen.

Tästä päivästä ei kuvaa kamerassani ole kun jouduin itse jättämään tapahtuman väliin,

mutta soitin piirimme päälikölle, Reijo Paunoselle joka kertoi että kansaa riittää ja Juhalla kuulijoita ja keskustelijoita kuin myös kiinnostuneita keskustelijoita meidän PS-aktiivien kanssa. Sainpa Reijolta kuvankin 🙂

 

 

 

Perussuomalaiset Etelä-Savon piirin vt.puheenjohtaja Reijo Paunonen

ja vierailija Espanjan lämmöstä, Perus- Juha Väätäinen 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taasen jaksaa, akut ladattu, on tämä vaan hienoa olla suomalainen – Perussuomalainen.

 

Outi Virtanen

Etelä-Savon Perussuomalaiset ry:n piirisihteeri

ja

PerusNaisten aluevastaava

Kirjoitettu 14.8.2017

kokouskuulumisia 13.8.2017

Etelä Savon perussuomalaiset nimesivät sunnuntaisessa kokouksessaan edustajat Kuntaliiton valtuuskunnanvaaleihin,
lista on vaalipiirikohtainen johon Kymen PS nimesi 5 ja Etelä Savon PS 2 ehdokasta.
Etelä-Savo nimesi yksimielisesti ehdokkaikseen Tanja Hartonen-Pulkan, Mäntyharjusta ja Jussi Marttisen Mikkelistä.
Vaali suoritetaan listavaalina.
Kokouksessa keskityttiin tuleviin Mikkelin kalamarkkoiden suunnitteluun.
Vieraaksi Kalamarkkinoiden PS teltalle saapuu perjantaina kansanedustaja Arja Juvonen, lauantaina puolueen uusi puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja sunnuntaina Juha Väätäinen.
Terveisin:
Reijo Paunonen
Etelä Savon perussuomalaisten piiri, vt puheenjohtaja

 

Kirjoitettu 1.5.2017

PS-vappupuhe Mikkelin kirkkopuistossa 1.5.2017

TYÖN SANKARIT VAPPU 2017

 

Hyvät kuulijat vappu on työn juhla. Työ sen tekeminen ja määrä ovat muuttunut viime vuosikymmeninä ratkaisevasti. Työ sen määrä ja luonne koostuvat nyt ja tulevaisuudessa enemmän lyhytaikaisia työsuhteista. Ammattia joudutaan vaihtamaan elämänsä aikana useita kertoja, uudelleen oppimista ja koulutusta käydään jatkuvasti. Vastuu itsensä elättämisetä tulee usein olemaan yrittäjäpohjaista työskentelyä yksin- tai pienyrittäjänä toimien.

 

Savupiipputeollisuuden kilpailukyky on Suomessa heikentynyt, toimintoja ja pääomia on siirretty merkittävästi ulkomaille. Työpaikkojen lisääntyminen on pääosin tapahtunut pienissä notkeissa yrityksissä erityisesti palvelu- ja matkailualla. Talouttamme on viime vuodet kannatellut kotimainen kysyntä ja matkailutulo.

Verotuloilla katettavat sote-, päivähoito, koulutus- ja vanhuspalvelut ovat enenevässä määrin katettu

yksin- ja pienyrittäjien ja heidän henkilöstönsä tuottamilla verotuloilla. Voidaankin

perustellusti sanoa että yksin- ja pienyrittäjät ovat tämän päivän työnsankareita.

 

Pienyritykset eivät nauti yritys- ja verotukia kuten isot vientiyritykset jotka voivat hyödyntää koneellistamisen ja automaation sekä vielä alihankkijoidenkin maksamat arvonlisäverot omassa tuloksessaan verovähennyksinä. Voidaankin todeta että pienet ja suuret yritykset ovat hyvin eriarvoisessa asemassa tukien ja verotuksen suhteen. Edelliset maa hallitukset ovat lainsäädännöllä aiheuttaneet eriarvoisuuden syntyä.

Nykyisen hallituksen toimet ovat vähän tasoittaneet isojen ja pienten yritysten eriarvoisuutta mutta

korjattavaa on vielä paljon esim. verotuksen painopisteen, yritystukien- ja sekä työsopimus- lainsäädännön osalta erityisesti paikallisen sopimisen osalta.

Lisäksi yrittäjien sosiaalinen asema eläkekertymät ja työttömyysturva tulisi saattaa samalle tasolle kuin työntekijöillä jotta yrittäjyys alkaisi kiinnostaa tulevaisuudessa muutenkin kuin pakottavana vaihtoehtona.

Hallituksen asettama työllistymistavoite 72% on haasteellinen, se edellyttäisi että lähes joka toinen

pienyritys palkkaisi yhden työntekijän lisää. Keskimäärin yrittäjillä onkin liikaa töitä ja tarvetta

lisähenkilöstöä palkkaukseen on kuitenkin lisäkustannukset sekä talouden epävarmuus ja liiaksi sitovat työsopimukset rajoittavat palkkausta.

Olisi ratkaisevaa että pienissä palvelualan yrityksissä otettaisiin käyttöön paikallinen sopiminen joka ei tarkoittaisi palkkojen laskua mutta antaisi mahdollisuuden työajan kohdistamiseksi oikea-aikaiseksi.

Niin kauan kun verot kerätään työvaltasilta pienyrityksiltä palkka- ja arvonlisäverona ja toisaalta

tuetaan vientiyrityksiä arvolisäverohelpotuksin ja pääomasta kerätään matalampaa veroa kuin keskimääri palkkatulosta on taloutemme tasapainottaminen vaikeaa eikä onnistu ilman leikkauksia.

 

Verotusta tulisikin uudistaa samoin kuin teollisuuskin on uusiutunut vähentäen työvoimaa ja siirtyen

automaatio-ja ropotti- kauteen. Verovähennyksiä nauttiva automaatio tulisi huomioida arvonlisä- verotuksessa jotta palkan verotusta voitaisiin laskea ja työllistämistä helpottaa. Työhön perustuvien

palvelujen arvonlisävero tulisi poistaa joko kokonaan tai alentaa huomattavasti, toimenpiteellä olisi merkittävä vaikutus työllistämiseen ja veron tuotto hankkia verotukia vähentämällä.

 

Hyvät kuulijat Etelä-Savo ja Mikkeli tarvitsee myös kipeästi uusia työpaikkoja Saimaan ainutlaatuinen järvialue metsineen ja puhtaine vesineen luo matkailulle erinomaiset puitteet vastaavia

matkailuelementtejä ei ole kuin Lapissa. Nyt on vihdoin Etelä-Savon aika nousta matkailussa lähi-ja

luomuruokatarjonnassa Suomen ja maailmankartalle niiden kautta syntyvät myös ne kaivatut työpaikatkin. Lopuksi haluan tuoda esiin ehdotukseni oikoradan rakentamiseksi Lahdesta-Mikkeliin se toisi Mikkelin pääkaupunkiseudun työssäkäyntialueeksi ja vahvistaisi Itä-Suomea monella tavoin

Arvoisat kuulijat hyvää kevättä ja vapun jatkoa.

Raimo Heinänen Mikkelin perusuomalaiset pj.

Kirjoitettu 21.1.2017

Kuntavaalitapahtuma karaoke-iltamat

Hei vaan kaikki Perussuomalaiset Joronjälki kutsuun

KUTSU tapahtumaan!

Etelä-Savon Perussuomalaiset ja PerusNaiset järjestää Kuntavaalipamauksen Joroisissa seuraavasti:

Aika: 10.2.2017 alkaen kello 19.00 – 02.00

paikka: Hotelli Joronjälki

osoite: Motellikuja 1, 79600 JOROINEN

Kakaoke-iltamat joihen musiikista vastaa ja laulattaa Reijo Paunonen ja Kike Elomaa.

Mikäli haluat majoittua hotellissa niin tilaa on vielä hyvin, huonevaraukset hoitaa ja kustantaa jokainen itse, mainitse tilatessasi että olet Perussuomalainen

(linkissä tietoa paikasta ja hinnasto) http://www.joronjalki.fi/index1.html

tai soittamalla suoraan Auvolle: 017-571111

TERVETULOA!

Lauantaina 11.2.2017

kello 10.00- 11.30 Perussuomalaisten yhteistä aikaa, Kike silloin myös paikalla. (ja media)

Hotellista voit varata lounaan lauantaiksi samalla kun huoneen varaat.

 

Hei kaikki mukaan, puhalletaan täyteen liekkiin Perussuomalaisten kuntavaalit 🙂

___________________________________________________________________________

Lauantaina 11.2.2017

kello 12.00 Etelä-Savon Perussuomalaiset ry:n hallituksen kokous Joronjäljen kokoustiloissa.

 

lisätietoja:

Outi Virtanen, ES PS piirisihteeri

outi.virtanen@nullperusnaiset.fi

 

Kirjoitettu 5.12.2016

syyskokous kuulumisia

Tänään 4.joulukuuta pidettiin piirin syyskokous Mäntyharjulla, paikalla oli reilut 50 jäsentä.20161204_152544

Kokouksen aluksi kunnanjohtaja Jukka Ollikainen toi kunnan tervehdyksen kokousväelle.

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila kertoi sote-asioista ja kansanedustajat Kaj Turunen ja Simon Elo kertoi eduskunnan kuulumisia, lopuksi jäsenet esittivät kysymyksiä edustajille.

Heinäveden Martti A. Räsänen sai ministerin ojentamana puolueen myöntämän pöytästandaarin ansioituneesta toiminnastaan puolueen hyväksi, Martti on pitkäaikaisimpia jäseniämme, Heinäveden Perussuomalaiset ovat myöntäneet hänelle kunniapuheenjohtajan tittelin.

Piiriämme johtaa ensi vuodenkin yksimielisellä valinnalla Kati Kähkönen, lisäksi vuoden 2017 piirihallitukseen nimettiin 20 edustajaa jäsenyhdistyksistä.

syyskokous 2016

kuvat ja teksi: piirisihteeri Outi Virtanen

Kirjoitettu 17.10.2016

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila Mikkelissä 1.11.2016

Pirkon mainos

Kirjoitettu 9.9.2016

Ilmoittaudu kuntavaaliehdokkaaksi!

mainos

Kiinnostaako Sinua asuinkuntasi asiat, haluatko mukaan päätöksentekoon?

Onko Sinulla samankaltaiset ajatukset kuin perussuomalaisilla?

Tule meille kuntavaaliehdokkaaksi, voit ilmoittautua täällä –> https://ehdolle.perussuomalaiset.fi/

sivustolla ohjeita ehdokkaaksi pyrkivälle.

Tai ottamalla yhteyttä suoraan meihin, paikallisyhdistysten yhteystiedot löydät tältä sivustolta, oikeanlaidan valikosta kohdasta ”jäsenyhdistykset” tai voit soittaa piirisihteerille; Outi Virtanen 040 6737 523

Ota rohkeasti yhteyttä.

perussuomalaiset.fi-sivustolta löydät tietoa meistä.

 

Kirjoitettu 9.6.2016

Puolueneuvostonkokous Lahdessa 11-12.6.2016

https://www.perussuomalaiset.fi/

Kirjoitettu 7.4.2016

Kaakkois-Suomen perussuomalaiset kierrokselle

Kaikki Perussuomalaiset mukaan!

Kaakkois-Suomen perussuomalaiset kansanedustajat Juho Eerola, Jani Mäkelä, talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen sekä oikeus- ja työministeri Jari Lindström kiertävät vaalipiiriä viikonloppuna 16.-17.4.

Kiertueen aikataulu:

Lauantai 16.4.

9.30-10 Karhula, markkinat

10.45-11.15 Kouvola, Manski

12.15-13.15 Lappeenranta, kauppatori

13.45-14.45 Imatra, Koskenparras

15- Ruokolahti, Kunnantalolla valtuustosalissa kyselytunti, jonne kansalaiset saavat tulla esittämään kysymyksiä senaattoreille

Sunnuntai 17.4.

12-13 Savonlinna, Veturitallit

14.30-  Mikkeli, Stella

Kirjoitettu 14.3.2016

Etelä-Savo sai edustajansa puoluehallitukseen

Perussuomalaisten puoluevaltuusto nimesi lauantain kokouksessaan uuden puoluehallituksen. Valituksi tulivat seuraavat henkilöt: Ilpo Heltimoinen (Kymi), Anssi Joutsenlahti (Satakunta), Veijo Niemi (Pirkanmaa), Mira Nieminen (Häme), Juhani Pilpola (Varsinais-Suomi), Marke Tuominen (Keski-Suomi) ja Outi Virtanen (Etelä-Savo).

Eduskuntaryhmän edustajaksi nimettiin Sampo Terho.

Puoluehallitukseen kuuluvat yllämainittujen edustajien lisäksi myös puoluekokouksessa valittu puheenjohtaja Timo Soini, varapuheenjohtajat Jussi Niinistö ja Hanna Mäntylä ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo. 

 

https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaisten-uusi-puoluehallitus-on-valittu-2/

 

 

 

 

Kirjoitettu 7.2.2016

Piirin puheenjohtaja valittu 7.2.2016

TIEDOTE 7.2.2016
Etelä-Savon Perussuomalaiset valitsivat 7.2 ylimääräisessä piirikokouksessaan piirin puheenjohtajaksi Kati Kähkösen, Mikkelistä.
Tämän jälkeen välittömästi kokoontui piirihallitus, kokous hyväksyi yhteisen kannanoton:
Etelä-Savon Perussuomalaiset kannattavat Etelä-Savon yhteistä SoTe-aluetta ja toivoo että asiasta päästään neuvotteluihin koko maakunnassa mahdollisimman nopeasti.
Mikäkli päätöksiä ei pystytä tekemään omassa maakunnassa, ne tehdään meidän puolesta jssain muualla.
Lisäksi Etelä-Savon Perussuomalaiset vetoavat Itä-Suomen Yliopiston sekä maan poliittiseen johtoon, Savonlinnan Opettajakoulutuksen jatkumisen puolesta. Savonlinnan kampuksen siirto Joensuuhun maksaisi yhteiskunnalle eli veronmaksajalle yli 130 miljoonaa ja suistaisi Savonlinnan kriisikunnaksi. Savonlinnan kampus on vetovoimainen sekä taideaineisiin erikoistunut, erittäin laadukasta koulutusta antava kampus. Opettajakoulutuksen jatkuminen Savonlinnassa on koko maakunnan etu.

 

Piirihallitus

Kirjoitettu 1.12.2015

Avoimuus säilyy Suomen osakemarkkinoilla

Tiedote

Julkaisuvapaa 1.12.2015

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä tyytyväinen: avoimuus säilyy Suomen osakemarkkinoilla

Osakeomistukset pysyvät julkisina Suomessa. Perussuomalaisten jo viime vaalikaudella vastustama hallintarekisteri ei etene, kertoi valtiovarainministeri Alexander Stubb äskeisessä tiedotustilaisuudessaan.

Perussuomalaiset on alusta asti suhtautunut hyvin epäilevästi hallintarekisteriä koskevaan lakihankkeeseen. Lakiuudistus olisi lisännyt osakeomistusten salaamista tuomatta merkittäviä hyötyjä yhteiskunnalle. ”Arvopaperikeskusasetus on mielestäni tärkeä ja se on syytä tuoda nopeasti eduskunnan käsittelyyn. Mutta on erittäin hyvä, että hallintarekisteri irrotettiin lakihankkeesta.”, toteaa perussuomalaisten kansanedustaja ja talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen.

”Keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus eivät sopineet hallintarekisteristä hallitusohjelmassa. Jatketaan hallitusohjelman toteuttamista. Maahanmuuttokriisi, työllisyyspolitiikka, sosiaali- ja terveysuudistus ja monet muut hankkeet vaativat meiltä nyt huomiota”, painottaa Turunen.

Lisätietoja:

Kansanedustaja ja talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen

09-432 3187

Kirjoitettu 18.11.2015

Pääministerin ilmoitus sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksesta ja itsehallintoalueiden muodostamisesta 18.11.2015

Pääministerin ilmoitus sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksesta ja itsehallintoalueiden muodostamisesta 18.11.2015
Pääministeri Juha Sipilä
(muutosvarauksin)
Arvoisa puhemies,
Hallituksen tavoitteena on ratkaista tämän vaalikauden kipeimmät ja suurimmat kysymykset alkukaudesta. Odottelu ei enää auta ja tekemättä ei voi jättää.
Sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistus on hallituksen tärkein ja suurin reformi. Sitä on yritetty tehdä vuosikausia laihoin tuloksin. Hallitus vie tämän uudistuksen maaliin.
Sote-uudistus on välttämätön terveyserojen kaventamiseksi, menojen hallitsemiseksi sekä palveluiden laadun ja yhdenvertaisen saatavuuden takaamiseksi koko maassa. Nyt hallituksen sopimat askelmerkit mahdollistavat tavoitteiden täyttymisen. Hallitus pääsi 7. marraskuuta yhteisymmärrykseen sote-uudistuksen aluejaosta ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisen ratkaisusta.
Linjasimme, että jatkossa julkinen hallinto järjestetään kolmella tasolla: valtio, itsehallintoalue ja kunta. Suomeen perustetaan 18 itsehallintoaluetta. Itsehallintoalueet perustuvat nykyiseen maakuntajakoon. Kaikki 18 itsehallintoaluetta järjestävät sosiaali- ja terveyspalvelunsa. Kolme itsehallintoaluetta järjestää sote-palvelut yhteistyössä toisen maakunnan kanssa tekemällä siitä yhteistyösopimuksen. Tämän johdosta sosiaali- ja terveyspalveluissa on 15 alueellista kokonaisuutta. Ahvenanmaan toimii jo tältä pohjalta.
Arvoisa puhemies,
Soten järjestämisen tehtävät siirtyvät lähes 190 eri taholta 18 itsehallintoalueelle. Siirrymme kohti eurooppalaista virtaviivaista hallintoa. Kunnat ovat jatkossakin hyvinvointiyhteiskunnan pohja. Ne voivat keskittyä vastaamaan elinvoimasta ja kuntalaistensa muista palveluista entistä paremmin. Vastuu sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä itsehallintoalueille 1.1.2019. Itsehallintoalueita johtavat vaaleilla valitut valtuustot.
Itsehallintoalueiden rahoitus valmistellaan ensisijaisesti valtion rahoitusvastuun pohjalta. Uudistuksen yhteydessä kokonaisveroaste ei saa nousta. Hallitus päätti 20. lokakuuta sosiaali- ja
terveydenhuollon rahoituksen uudistamista koskevista linjauksista. Tarkemmat linjaukset asiasta tehdään huhtikuussa 2016.
Jatkossa Suomessa on 12 laajan ympärivuorokautisen sosiaali- ja terveyspalveluiden päivystyksen yksikköä, joissa on vähintään kymmenen erityisalan kattava jatkuva päivystysvalmius. Suppeampaa ympärivuorokautista sosiaali- ja terveyspalveluiden päivystystä tarjotaan muiden keskussairaaloiden puitteissa. Näin maan eri osissa on päivystyspalveluita ympäri vuorokauden tulevaisuudessakin. Nyt on keskusteltu, lakkautetaanko kaikki muut terveyskeskukset ja sairaalat. Ei tietenkään lakkauteta. Tulevaisuudessakin tarvitsemme päivystävien sairaaloiden lisäksi muita sairaaloja, terveyskeskuksia ja palveluyksiköitä.
Arvoisa puhemies,
Hallitus lisää julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon tuotannon monipuolisuutta, yksinkertaistaa palveluiden rahoitusta ja lisää valinnanvapautta. Itsehallintoalue tuottaa tarvittavat sosiaali- ja terveyspalvelut itse tai yhdessä muiden itsehallintoalueiden kanssa tai voi käyttää yksityisen tai kolmannen sektorin palveluita. Itsehallintoalueiden tulee erottaa sisäisessä organisaatiossaan palveluiden järjestäminen sen omaan tuotantoon kuuluvista palveluista. Omaa tuotantoa johtavat ammattijohtajat erillään sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämistä koskevasta päätöksenteosta.
Yksityisten ja julkisten palveluiden vertailtavuutta ja järjestelmällistä vertailua lisätään. Vertailua toteuttavat itsehallintoalueiden yhteishankintayksikön ulkopuolisena asiantuntijana tekemät asiantuntija-arviot. Julkisesti rahoitetuissa palveluissa itsehallintoalueiden ja muiden tuottajien tuotannon kustannusten ja laadun tulee olla yhtäläisellä tavalla avoimesti vertailtavissa julkisen tiedon pohjalta.
Osana uudistusta käyttäjä voi valita nykyistä laajemmin julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin tuottajan väliltä. Valinnanvapaus on pääsääntö perustasolla. Erityistason sosiaali- ja terveyspalveluissa valinnanvapaus otetaan käyttöön niissä palveluissa, joihin se soveltuu. Monikanavaisen rahoituksen yksinkertaistamista ja valinnanvapautta laajentava lainsäädäntö on tarkoitus saada voimaan samaan aikaan kuin itsehallintoalueet aloittavat toimintansa 1.1.2019.
Valinnanvapaudella vahvistetaan erityisesti perustason palveluita ja turvataan nykyistä nopeampi tasa-arvoinen hoitoon pääsy. Jotta asiakkaalla olisi todellinen valinnanmahdollisuus, palvelujen laatu- ja kustannustietojen on oltava avoimesti vertailtavissa. Uudistuksen tavoitteena on kulujen
hillintä. Valinnanvapausmalli rakennetaan tätä tavoitetta mukaillen. Valinnanvapaus toteutetaan ensisijaisesti palveluiden saatavuuden parantamiseksi.
Arvoisa puhemies,
Uudistuksen myötä valtioneuvosto päättää noin joka viides vuosi sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämispäätöksestä itsehallintoalueiden esitysten ja niiden kanssa käytävien neuvotteluiden pohjalta. Järjestämispäätös toteuttaa valtion velvoitetta turvata perusoikeuksien toteutuminen ja niitä toteuttavien peruspalveluiden yhdenvertainen saatavuus. Järjestämispäätöksellä voidaan valtakunnallisesti ohjata voimavaroja ja palveluverkostoa siten, että julkisen talouden kestävyysvajeen vähentäminen 3 miljardilla eurolla onnistuu.
Säästöjä syntyy esimerkiksi järjestäjien vahvemmista hartioista, paremmasta johtamisesta, henkilöstön sekä tilojen järkevämmästä käytöstä, erikoistumisesta ja työnjaosta ja paremmasta tietotekniikan hyödyntämisestä. Järjestämispäätöksessä täsmennetään palvelulupausta. Valtioneuvosto päättää valtakunnallisten ja alueellisten erityisyksiköiden ja yliopistollisten sairaaloiden ja muiden osaamiskeskusten tehtävistä ja työnjaosta. Valtioneuvosto ohjaa laajakantoisia investointeja ja tuotantorakennetta sekä varmistaa valinnanvapauden toteuttamisen.
Hallituksen linjaus itsehallintoalueista ja sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksesta antaa myös alueille mahdollisuuksia kehittää omalle seudulle parhaat ja sopivimmat ratkaisut.
Viimein saamme tiedon kulkemaan. Luomme yhteen toimivat tietojärjestelmät. Pyrimme varmistamaan täydellinen asiakastiedon ja toimintaa ohjaavan tiedon integraation. Lisäksi perustetaan itsehallintoalueiden omistama valtakunnallinen yhteishankintayksikkö ja muut itsehallintoalueiden yhteiset valtakunnalliset tukipalvelut. Yhtenäiset tietojärjestelmät toimivat kuin liimana, joiden avulla ihmisten palvelut nivotaan toiminnallisesti yhteen. Sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottavat näkevät helposti, mitä on tehty ja missä. Ihmiset saavat uusien järjestelmien kautta itse tietoa tilanteestaan. Tällä on huomattava talousvaikutus.
Tällä ratkaisulla luomme edellytykset, että kustannukset kasvavat selvästi nykyisiä ennusteita hitaammin. Tavoitteenamme on, että menot ovat vuoden 2029 lopussa 3 miljardia euroa pienemmät kuin nykyisten ennusteiden mukaan.
Arvoisa puhemies,
Teemme historiallisen uudistuksen. Maastamme vähenee toista sataa hallintohimmeleiksikin kutsuttuja rakenteita. Karsimme hallintoa, turha pompottelu luukulta toiselle päättyy ja pyrimme luomaan viimein sujuvat hoitoketjut.
Itsehallintoalueista tehdään heti monitoimialaisia, joille osoitetaan sosiaali- ja terveydenhuollon lisäksi 1.1.2019 lähtien seuraavat tehtävät:
– pelastustoimen tehtävät
– maakuntien liittojen tehtävät
– ely-keskusten alueellisen kehittämisen tehtävät
– ja lisäksi mahdollisesti ympäristöterveydenhuolto.
Päätämme alkuvuodesta tarkemmin aluehallintouudistuksen valmistelusta ja tehtäväsiirtojen toteuttamisesta. Päätämme myös tiettyjen alueellisten tehtävien mahdollisesta siirtämisestä kunnille.
Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksella on parlamentaarinen seurantaryhmä. Sen tehtävänä on seurata soten rakenneuudistuksen, rahoitusuudistuksen sekä valinnanvapausselvityksen valmistelua, toimeenpanoa ja tavoitteiden toteutumista. Seurantaryhmä voi myös antaa näkemyksiään valmistelun ja toimeenpanon tueksi ja uudistuksen tavoitteiden toteuttamiseksi.
Arvoisa puhemies,
Suomella ei ole enää varaa toimia siten, että lykkäämme poliittisesti vaikeat päätökset eteenpäin ja odotamme niiden ratkeavan ikään kuin itsestään. Näin on toimittu jo aivan liian kauan.
Siksi minulla oli oltava varmuus siitä, että nyt tehdyt linjaukset johtavat myös toimeenpanoon, jotta uudistus etenee sovitussa aikataulussa. Tehdyt linjaukset ovat hallitusohjelmamme mukaisia. Ne antavat erinomaisen pohjan uudistuksen lainsäädännölliselle valmistelulle. Eduskuntaan uudistus tulee lausuntokierroksen jälkeen ensi vuoden syksyllä.
Ratkaisu antaa riittävät edellytykset viedä tämän vaalikauden tärkein uudistus maaliin. Nyt on sovittu rakenteista, mutta työ parempien ja sujuvampien palveluiden luomiseksi on alussa. Toivon, että oppositio on tässä tärkeässä uudistuksessa rakentavalla otteelle mukana.

Kirjoitettu 18.11.2015

Työministeri Lindström näkee Salossa potentiaalia

Tiedote 18.11.2015
Julkaisuvapaa
 
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä: Työministeri Lindström näkee Salossa potentiaalia
 
”Suomi ei saa menettää hyvin koulutettua työvoimaa. On oikein, että hallitus panostaa nyt Microsoftin jätti-irtisanomisten koettelemaan Saloon. Eri alojen osaajat eivät ole vielä ehtineet jättää kaupunkia”, kiittelee perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho.
 
Espoon ja Oulun veroinen varsinaissuomalainen osaamiskeskittymä saa vielä yhden mahdollisuuden, kun hallituksen uusimmat päätökset kasvattavat valtion työllisyys- ja innovaatiopanostukset Salossa ensi vuonna lähes 20 miljoonaan euroon.
 
”Hallituksen eurot tukevat Salon seudulla jo toimivien yritysten kasvua ja kannustavat uusien yritysten perustamiseen. Lisäksi tukea suunnataan investointien houkuttelemiseen. Suomeksi siis: tehdään kaikki mahdollinen elinkeinoelämän elvyttämiseksi”, toteaa Terho.
 
Vuoden 2008 jälkeen Salo on menettänyt 6000 työpaikkaa. Se on valtava määrä 54 000 asukkaan kaupungissa.
 
”On tärkeää pitää nämä osaajat Salossa, Suomessa. Heillä on siellä kodit ja osaavat työtoverit. Hallitus, ministerit Jari Lindström (ps)ja Olli Rehn (kesk.) ovat vakuuttuneet, että Salossa voi syntyä koko Suomen taloutta nostavaa tuotekehitystä, kun apu kohdennetaan oikein ja riittävän ajoissa, ennen kuin aivot karkaavat.”
 
Lisätietoja:
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho
0050-538 1674
 

 

Kirjoitettu 17.11.2015

Maahanmuuttopolitiikka saatava välittömästi hallintaan

Lähetetty: 13. marraskuuta 2015 12:58
Aihe: Perussuomalaisten eduskuntaryhmä: Maahanmuuttopolitiikka saatava välittömästi hallintaan

Tiedote 13.11.2015
Julkaisuvapaa
 
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä: Maahanmuuttopolitiikka saatava välittömästi hallintaan
 
”Suomen kantokyky on ylitetty”, sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho. ”Teltta- ja konttimajoitusta talvella, arviolta satoja miljoonia euroja lisää lainaa pakolaiskriisin hoitoon ensi vuodelle, Supon päivitetty turvallisuusarvio. Ne kaikki puhuvat sen puolesta, että raja on tullut vastaan.”
 
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä muistuttaa, että miljoonat ihmiset Euroopan porteilla vasta harkitsevat liikkeelle lähtemistä. Jo pelkästään tänä vuonna saapuneista turvapaikanhakijoista kertyy tulevaisuudessa miljardiluokan kustannukset.
 
”Korjaamme edellisten hallitusten löyhän maahanmuuttopolitiikan hedelmiä. Kukaan ei tiedä, miten edes nykyisistä maahanmuuton kustannuksista selvitään: velalla, lisäleikkauksilla vai maahanmuuttoverolla? Tilanne on kestämätön ja hallituksen on nopeasti päätettävä seuraavista toimista maahanmuuton saamiseksi hallintaan”, vaatii Terho.
 
Eduskuntaryhmä pohti torstaina ryhmäkokouksessaan erilaisia keinoja maahanmuuttopolitiikan järkevöittämiseksi. Esillä oli vastaanottorahan korvaaminen pelkällä ylöspidolla, avun lisääminen lähtöalueilla ja turvallisten maiden läpi tulevien turvapaikanhakijoiden käännyttäminen. Ryhmä kannustaa hallitusta kiirehtimään toimia, joilla turvapaikkahakemusten valitusten käsittelyaikoja saadaan lyhennettyä minimiin nykyisestä jopa vuodesta.
 
”Suomi on toistuvasti vaatinut EU:n yhteisten pelisääntöjen noudattamista ja antanut kärsivällisesti muille jäsenmaille aikaa korjata toimintatapojaan”, muistuttaa Terho. ”Näin ei ole tapahtunut ja siksi Suomen on tehtävä nyt omat ratkaisunsa, sillä aikaa kun eurooppalaista ratkaisua työstetään. Emme voi enää odottaa.”
 
Ministeri Hanna Mäntylä (ps) vaati eilen, että pikakäännytykset pitää tehdä mahdollisiksi Ruotsista tulevien turvapaikanhakijoiden kohdalla. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä toivoo, että koko hallitus ymmärtää kriisin vakavuuden. Päättäväiset toimet ovat välttämättömiä, jotta Suomi pystyy huolehtimaan velvoitteistaan tulevaisuudessakin.
 
Lisätietoja:
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho
050-538 1674
 

 

Kirjoitettu 17.11.2015

Ministeri Mäntylä puolustaa pienituloisia

Tiedote 16.11.2015
Julkaisuvapaa
 
Ministeri Mäntylä puolustaa pienituloisia
 
”Eläkeläisten asumistuen säilyttäminen ja lääkekorvausten suunniteltua pienemmät leikkaukset saavat eduskuntaryhmältämme täyden tuen. Ministeri Mäntylä on osoittanut, että hän pitää kaikista pienituloisimpien puolta. Suunnitellut säästöt otetaan nyt joltain kokonaan toiselta sektorilta. Sosiaali- ja terveysministeriön osuus leikkauksista pienenee. Tämä on oikeansuuntaista politiikkaa”, toteaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho.
 
”Kaikilla hallituspuolueilla on linjansa ja ohjelmansa. Perussuomalaiset on hallituksessa kaksikymmentävuotisen linjansa mukaisesti puolustamassa pienituloista kansanosaa. Tästä pidämme kiinni ja tämän myös osoittaa ministeri Mäntylän aikaansaamat muutokset leikkauspäätöksiin.”
 
”Hallituspuolueena perussuomalaiset on tuore, mutta me olemme ottaneet vahvan jalansijan. Tällä linjalla on hyvä jatkaa”, kiittää Sampo Terho.
 
Lisätietoja:
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho
050-538 1674

 

Kirjoitettu 17.11.2015

Välikysymys hallituksen liikennepolitiikan tavoitteiden vaikutuksista kansalaisille ja alueelliselle saavutettavuudelle

Välikysymys hallituksen liikennepolitiikan tavoitteiden vaikutuksista kansalaisille ja alueelliselle saavutettavuudelle
 
 
Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoro
Kansanedustaja Ari Jalonen
Julkaisuvapaa 17.11.2015
 
Muutosvarauksin
  
Hallitus panostaa tulevaisuuteen – paremmat tiet johtavat parempaan elintasoon
 
Liikenneinfraan pitkän ajan saatossa syntyneen korjausvelan poistaminen on tämän vaalikauden tärkein tehtävä. Tämän asian totesi jo viime vaalikaudella toiminut parlamentaarinen yhteistyöryhmä.
 
Tieverkon nykyinen korjausvelka on kertynyt merkittävissä osin 2000-luvun alusta lähtien. Kun tarkastellaan viimeistä 12 vuoden jaksoa, liikenneministerin salkku on kuulunut kolme vuotta vasemmistoliiton ja neljä vuotta SDP:n ministereille. Ongelma on yhteinen. Nyt hallitus toimii parlamentaarisen yhteistyöryhmän päätöksen mukaisesti ja tekee niitä päätöksiä, joita työryhmä linjasi.
 
Hyvä liikenteen sujuvuus ja luotettavuus on koko yhteiskuntamme perusedellytys. Perussuomalaisille on päivänselvää, että koko liikenneinfran kunto ja luotettavien tietoliikenneyhteyksien turvaaminen ovat keskeisiä valtiovallan tehtäviä. Toisin kuin edeltäjänsä, nykyinen Sipilän, Soinin ja Stubbin hallitus on ymmärtänyt liikenteen ja liikenneinfran tärkeyden niin kansalaisille kuin maamme teollisuudellekin. Me haluamme hoitaa asiat kuntoon. Vuosikymmenien ajan jatkuneita laiminlyöntejä ei kuitenkaan korjata puolessa vuodessa.
 
Korjausliike on käynnissä: istuva hallitus panostaa tällä vaalikaudella merkittävästi liikenneinfraan, erityisesti perusväylänpitoon, yksityisteiden avustuksiin sekä metsäteiden kunnostuksiin. Me perussuomalaiset ymmärrämme totisesti sen, että metsä- ja paikallisteiden mahdollistama keskeytymätön puuvirta on maamme teollisuudelle kilpailuvaltti, jota tulee vaalia. Juuri työpaikkojen ja teollisuutemme kilpailukyvyn turvaamiseksi hallitus tekee pitkäjänteistä ja ennakoivaa politiikkaa.
 
Auton käytön kustannuksia on alennettava – tasa-arvoa liikkumiseen
 
Maassamme on vanhastaan, edellisten hallitusten säätämiä liikenteeseen kohdistuvia veroja ja maksuja, joista kärsivät erityisesti paljon työssään autoilevat sekä hankalien kulkuyhteyksien päässä asuvat. Lisäksi meillä on Euroopan vanhimpiin kuuluva autokanta. Hallitus alentaa autoveroa, jotta autokanta uudistuisi ja liikenneturvallisuus paranisi. Omalta osaltaan tietyt EU:sta tulevat päätökset ovat ohjanneet tähän.  Perussuomalaisten eduskuntaryhmä haluaa pitää autoilun kustannukset sellaisina, että eläminen koko maassa – myös maaseudulla – on mahdollista. Tämän vuoksi hallitus ei myöskään nosta polttoaineveroa. 
 
Oppositio nostaa esiin myös Y-junavuoron lakkauttamisen. Kyseinen lakkautuspäätös ei kuitenkaan ole hallituksen päätös, vaan on VR:n oma, liiketaloudellisin perustein tehty leikkauspäätös. Hallitus leikkasi joukkoliikenteenostorahoja pienehkön summan, mutta VR:n vastaus leikattavien reittien muodossa oli yllättävä ja huomattavasti suurempi kuin leikattujen määrärahojen määrä olisi edellyttänyt. VR pystyi tekemään tämän esityksensä omasta monopoliasemastaan johtuen. Onneksi kuitenkin hallituksen valveutunut liikenneministeri neuvotteli tilanteen inhimillisemmäksi. Hallitus etsii aktiivisesti korvaavaa liikennettä leikattaville reiteille. Meidän pitää myös muistaa, että raideliikenteen kilpailutilanne voi muuttua. Kansalaisille tämän pitäisi näkyä parempina palveluina ja edullisempina matkalippuina.
 
Pitkien etäisyyksien ja harvan asutuksen maassa hyväkuntoinen liikenneverkosto on perusedellytys kansalaisten tasa-arvoiselle liikkumiselle. Perussuomalaiset toimivat jatkossakin hallituksessa vakaasti ja vastuullisesti siten, että kansalaisten liikkuminen on turvallista ja kohtuuhintaista. Haluamme myös parantaa perusteollisuutemme toimintaedellytyksiä maassamme. Perussuomalaiset toimivat aina suomalaisen työn ja yrittämisen puolesta. Niinpä hallitus ottaa käyttöön raskaan liikenteen vinjettimaksun, jolla erityisesti ulkomainen ammattiliikenne saadaan osallistumaan teidemme ylläpitokustannuksiin. Kotimaiselle ammattiliikenteelle syntyvät kustannukset hallitus korvaa EU:n sallimissa puitteissa.
 
Ihminen nostettava liikennepolitiikan keskiöön
 
On hyvä, että liikennepolitiikkaan kiinnitetään huomiota. Liikennepalvelut kokonaisuudessaan ovat muutoksen kourissa ja vanha jyrkkä eri liikennemuotojen jaottelu tulee muuttumaan: ihminen nousee liikennepolitiikan keskiöön ja liikkuminen nähdään palveluna. Liikennepolitiikan tulee olla pitkäjänteistä, mutta ottaa huomioon liikenteen kehitys ja uudistuminen. Hallituksen tavoitteena on pysyä ajan hermolla. Opposition kriittisestä sparrauksesta on meille apua tässä työssä.
 
Suomen tiestö on huonossa kunnossa. Siinä oppositio on oikeassa. Uudetkin liikennemuodot tarvitsevat alleen laadukkaan infran. Nykyinen hallitus on istunut vasta 23 viikkoa. Emme ole saaneet vielä kaikkea valmiiksi. Suunta on kuitenkin oikea. Oppositio, tehkäämme yhteistyötä. Työtä riittää!
 
Lisätietoja:
Kansanedustaja Ari Jalonen
09-432 3050
 

 

Kirjoitettu 17.11.2015

Tolppanen arvostelee Ylen uutta palvelua

TIEDOTE                           Julkaisuvapaa heti
16.11.2015
 
Tolppanen arvostelee Ylen uutta palvelua
 
Kansanedustaja Maria Tolppasen (ps) mielestä Ylen uudessa palvelussa ei ole mitään hyvää sanottavaa.
 
Yle on ryhtynyt keräämään katsojien tekemiä mediasisältöjä ja julkaisemaan niitä verkossa, radiossa ja televisiossa.
– Kuka tahansa voi päästä sisällöillään mukaan. Yle on synnyttämässä koko kansan ”juutuubia”, mihin kelpaa mikä tahansa amatööriversio. Yle kertoo haluavansa löytää internetin kautta ilmiöt, uudet tähdet ja ohjelmakonseptit ja jaella merkitykselliset sisällöt koko kansalle, Tolppanen sanoo.
 
Ylellä on vielä omia sisällöntuottajia ja tekijöitä. Ammattihenkilökunnan lisäksi Ylellä on käytössään mittava ammattitaitoinen kotimainen itsenäisten yritysten ja tuottajien verkosto.
– Yle on perustellut uutta toimintaansa sillä, että näin saadaan uusien tekijöiden yhteisö Suomen mediakenttään. Toinen perustelu on se, että ihmisillä on nykyisin välineitä, kuten puhelimia, joilla voidaan äänittää ja kuvata audiovisuaalisia sisältöjä. Tämänkaltainen toiminta tuo mediakenttään ammattitaidottomat, journalistiikasta tai objektiivisuudesta tietämättömät ja piittaamattomat tekijät, Tolppanen toteaa.
 
Tämän joukon lopputuloksia arvioivat Ylen mukaan tekijöistä koostuva raati, joka myös myöntää rahoitusta tekijöille.
– Rahoitusta myönnetään muutamasta sadasta eurosta kahteen tuhanteen euroon per kotikonstein kuvattu kuva- tai ääninauha, Tolppanen sanoo.
 
Yle on kansainvälisestikin arvostettu mediatalo. Yleä on pidetty ammattitaitoisena, luotettavana, objektiivisena ja innovoivana sisällöntuottajana.
– Nyt Yle on sivuuttamassa ammattitaitoiset toimittajat, kuvaajat, editoijat, ohjaajat, käsikirjoittajat ja tuottajat. Huolestuttavaa on se, että nyt ollaan tekemässä valtiorahoitteisesta, eduskunnan valvontaan kuuluvasta valtiojohtoisesta Ylestä koko kansan ”juutuubia”, Tolppanen toteaa.
 
Tolppasen mukaan pahinta asiassa on se, että tällä toiminnalla autetaan muuttuvaa mediakenttää syöksymään mielipideosastojen tasolle. Kukaan ei enää tarkista tietoja, vedä niitä yhteen ja toimita journalistisesti koko kansan joukkotiedotusvälineessä Ylessä.
 
Tolppanen on tehnyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen siitä, mitä hallitus aikoo tehdä, että toimittajien ammattitaitoisten sisällöntekijöiden ja tuottajien työpaikat säilyvät, ja että Yle ei putoa tiedonvälityksessään ”juutuubin” tasolle.
 
 
Lisätietoja:
Kansanedustaja Maria Tolppanen (ps)
+358 400 871412

 

Kirjoitettu 18.10.2015

Syyskokous kuulumisia

?

 

Perussuomalaisten Etelä-Savon piiri ry piti syyskokouksensa 17.10.2015 Mikkelin kaupungintalon valtuustosalissa.

Paikalla oli n. 45 jäsentä ja vieraaksemme saapui myös puolueen kuulumisia tuomaan puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ja kuntasihteeri Heimo Konttinen.

Kokoukselle toi Mikkelin terveiset kaupunginjohtaja Timo Halonen.

Raimo Heinänen valittiin yksimielisesti johtamaan piiriä myös vuoden 2016.

Pekka Leskinen ja Erkki Rakkolainen saivat puoluesihteerin ojentamina  puolueen standaarit pitkäaikaisesta työstään ja ansioistaan perussuomalaisissa.

 

 

 

piirihallituksen 2016 jäseniksi valittiin;

Heinävesi:Martti A. Räsänen (Aki Tuovinen)
Juva:Reijo Paunonen (Erkki Matiskainen), Johanna Huisko (Ulla Hyttilä)
Kangasniemi: Pekka Leskinen (Tapani Kuusela), Paula Kuitunen (Tapio Viljanen)
Mikkeli: Kati Kähkönen (Anne Korhola), Harri Kivinen (Vesa Himanen), Jaana Haikarainen (Aimo Ollikainen)
Mäntyharju: Tanja Hartonen-Pulkka (Johanna Purho), Christian Malm (Tapio Hämäläinen)
Pertunmaa: Markku Pöyry (Jarmo Parkkinen), Outi Virtanen ( Saana Poskiparta-Jokela)
Pieksämäki: VeliPekka Myyryläinen (Ari Leinonen), Jari Rajapolvi  (Anne Dahlberg), Tauno Frilander (Risto Korhonen)

Puumala: Kari Puurtinen  (Asko Luukkonen)

Rantasalmi: Satu Vihavainen (Mauno Heiskanen), Simo Rissanen (Nina Kellosalmi-Heiskanen)
Savonlinna:Seppo Kosonen (Ahti Kokkonen), Erkki Rakkolainen (Juha Syrjäläinen), Veikko Puustinen (Erkki Hannikainen)
Joroinen: Eeva Tikkanen (Irma Björn)

Kirjoitettu 21.9.2015

Kannanotto sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämiseen maakunnassa

Kannanotto sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämiseen maakunnassa

Maakuntahallitus

Hallitus asetti sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen, itsehallintoalueiden perustamisen ja aluehallintouudistuksen valmistelun virkamiesohjausryhmän ja projektiryhmän 10.9.2015. Niiden toimikausi on 1.10.2015- 15.4.2019. Työryhmien tehtävänä on mm. valmistella esitys aluejaoksi lokakuussa 2015.
Etelä-Savon maakuntahallitus keskusteli kokouksessaan erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä ja niiden turvaamisesta maakunnassa. Tällä hetkellä maakunnassa valmistellaan Etelä-Savon sote-palvelutuotantoaluetta, jossa suurin osa maakunnan kunnista on mukana.
Maakuntajohtaja:
Maakuntahallitus toteaa, että sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistaminen on toteutettava Etelä-Savossa siten, että se muodostaa väestöllisesti ja toiminnallisesti yhtenäisen kokonaisuuden.
Maakuntahallitus pitää välttämättömänä, että maakunnan sisällä sovitaan sosiaali- ja terveyspalveluiden työnjaosta. Tämä edellyttää, että Etelä-Savon kaupungit ja kunnat pääsevät sopimukseen, joka turvaa kustannustehokkaasti, tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti palveluiden saatavuuden ja työpaikat maakunnan eri osissa. Maakuntaliitto myötävaikuttaa neuvottelujen aloittamiseksi välittömästi tällaisen sopimuksen aikaansaamiseksi.

Kirjoitettu 14.8.2015

Uusi puoluevaltuusto valittu

 aanestysalue-800x450

Perussuomalaisten puoluekokouksessa 9.8.2015 valittu puoluevaltuusto:

Etelä-Pohjanmaa: Jukka Mäkynen, Eliisa Panttila, Martti Alkula, Jorma Varpula

Lappi: Terho Korpikoski, Matti Torvinen, Eila Kivioja

Varsinais-Suomi: Janne Aso, Lauri Heikkilä, Taito Ylhäinen

Häme: Mira Nieminen, Antti Salminen, Matti Mäntylä

Kymi: Freddy Van Wonterghem, Erkki Saarimäki, Jari Nalli

Pohjois-Karjala: Mika Purmonen, Piritta Kärki, Marko Koskinen

Helsinki: Pia Kopra, Teemu Suominen, Tarja Laxén

Pirkanmaa: Heikki Luoto, Sari Henrikkson, Veijo Niemi

Pohjois-Pohjanmaa: Ahti Moilanen, Juha Vuorio

Etelä-Savo: Outi Virtanen, Seppo Kosonen, Veli-Pekka Myyryläinen

Uusimaa: Timo Riskilä, Jukka Kilpi, Iiro Silvander, Saara Lång

Keski-Pohjanmaa: Irma Kemppainen, Päivi Pihlajakangas, Marko Kulpakko

Satakunta: Simo Riuttamäki, Pauli Saarinen, Marianne Ostamo

Pohjois-Savo: Sirpa Kulin, Risto Simonen, Mika Wallius

Keski-Suomi:Marita Salenius, Heikki Puhakka, Jari Halttunen

Kainuu: Seppo Romppainen, Eila Aavakare.

Kirjoitettu 4.8.2015

Piirin kesätapahtuma

Hei vaan Piirin aktiivit.
Piirihallitus vahvisti 2.8 kokouksessaan piirin kesäpäivätapahtuman paikaksi Savonlinnan perussuomalaisten esittämän Matkailukeskus Harjun portin.
Laittakaa tämä tiedote kiireesti jakoon alueenne jäsenille. Paikkoja on rajoitetusti joten kannattaa pistää töpinäksi. Halutessanne voi paikallisyhdistysten puheenjohtajat, sihteerit tai muu valitsemanne henkilö kerätä osallistujista tiedot jotka sitten Kososen Sepolle toimitatte alla olevien tietojen mukaisesti.
Piiriläisten kesäpäivä pidetään;
aika: 22.elokuuta 2015
paikka: Matkailukeskus Harjun portti
osoite: Tuunaansaarentie 2 58450 Punkaharju (ajo-ohjeet alla)
Päivän ohjelma:
11.00 Tulokahvit
tutustuminen alueeseen – vapaata yhdessäoloa
(12.00 piirihallituksen kokous)
keskustelua vapaasti ja pientä ohjelmaa
14.00 lounas ravintolasalissa, lounaaseen sisältyy runsas salaattipöytä, keitto, 2 lämmintä ruokaa, leivät&levitteet sekä kahvi/tee ja jälkiruoka
Jatketaan mukavaa yhdessäoloa noin kello 17.00 saakka. … ohjelmaa ….. 
Piiri maksaa Etelä-Savon alueen perussuomalaiset rp:n jäsenille ruokailun.
Sitovat ilmoittautumiset 17.8.2015 kello 17.00 mennessä osoitteeseen: seppo.o.kosonen@nullgmail.com

http://www.harjunportti.fi/fin/yhteystiedot/reitti_punkaharjulle

Harjun portin matkailukeskuksessa on paljon näkemistä ja kokemista ja mahdollisuus vaikkapa majoittautumiseen ja jatkaa lomailua, alla linkki paikan kotisivuille, sieltä saatte lisää infoa: http://www.harjunportti.fi/

terveisin: Outi-piirisihteeri 

Kirjoitettu 24.5.2015

Maaseudun kohtalo

PerusNaisten julkilausuma
Maaseudun kohtalo

Yhteiskunta elää jatkuvassa muutoksessa. Kaupungistumisen trendi on ollut voimissaan jo pitkään minkä seurauksena kasvukeskukset ja niiden elinolosuhteet ovat muutoksessa suurennuslasin alla. Haluamme muistuttaa, että maaseutu ei saa jäädä kasvavien kaupunkien varjoon yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Käynnissä on samanaikaisesti lukuisia muutosprosesseja joiden vaikutuksia harvaan asuttujen alueiden tulevaisuuteen on vaikea arvioida. Miten uudistukset eri hallinnonaloilla vaikuttavat palvelujen saavutettavuuteen myös muualla kuin kasvukeskuksissa? Maaseudun tulevaisuutta pitää ajatella kun hallitusneuvotteluissa sorvataan maamme palveluita uuteen uskoon.

Aloitetaan julkisesta liikenteestä. Lähtökohtaisesti julkinen liikenne toimii parhaiten suurimmissa kaupungeissa. Joukkoliikenteen uudistuksessa tavoitellaan helppokäyttöisyyttä ja yhtenäistä palvelukokonaisuutta matkakorttiuudistuksineen. Uudistusten keskiössä ovat suuret kaupungit. Harvaan asutuilla alueilla voi linja-auton takavaloja ihastella entistä harvemmin ja julkisen liikenteen harvenevat tai kokonaan lakkautetut vuorot asettavat monet suomalaiset täysin yksityisautoilun varaan. Esimerkiksi lääkärikäynti julkiseen liikenteeseen turvautuen hankaloituu vuorojen harventuessa, koska ruuhkaisiin terveyskeskuksiin ei niin vain varailla aikoja bussiaikataulujen mukaan. Emme saa unohtaa ilman autoa eläviä ihmisiä kaupunkien ulkopuolella. Myös yksityisautoilun kustannusten nostaminen kohtuuttomalle tasolle ei ole oikein melko harvaan asutussa maassamme.

Monet palvelut ovat siirtyneet nettiin mikä helpottaa niiden käyttöä suuresti. Kaikilla ei kuitenkaan ole tietokonetta, eikä tämä saisi muodostua ylitsepääsemättömäksi esteeksi palvelujen käytössä. Henkilökohtaisen asioinnin on oltava mahdollista myös tulevaisuudessa myös pienemmillä pitäjillä. Esimerkiksi virastot ja pankkipalvelut eivät saa vetäytyä monien ulottumattomiin suuriin asutuskeskuksiin valtion politiikan tuloksena. Koko Suomen asuttaminen on koettava yhteisenä tulevaisuuden tavoitteena. Maaseudun elinvoimaisuudesta on pidettävä kiinni. Meillä tulee jatkossakin olla tarjota vaihtoehto esimerkiksi niille lapsiperheille jotka kaipaavat rauhallista ja turvallista maalaisasumista ilman, että päiväkodit, koulut, kirjastot ja kaupat sijaitsevat sadan kilometrin päässä.

Outi Virtanen

Etelä-Savon PerusNaisten pj

Perussuomalaiset naiset ry:n hallituksen jäsen

Kirjoitettu 24.5.2015

Uusi puoluehallitus

uusipuha_CE5R5465

Perussuomalaisten puoluevaltuusto on  23.5.2015 valinnut uuden puoluehallituksen seuraavalle yksivuotiskaudelle.

Eduskunnan pikkuparlamentissa kokoontunut puoluevaltuusto valitsi 17 ehdokkaan joukosta seuraavat henkilöt: Aleksi Hernesniemi (kuvassa vasemmalla), Osmo Kokko, Jari Ronkainen, Anssi Joutsenlahti, Marke Tuominen, Terhi Kiemunki ja Juhani Pilpola (ei kuvassa).

Puoluehallitukseen kuuluvat yllämainittujen lisäksi puolueen puheenjohtajisto Timo Soini, Jussi Niinistö, Hanna Mäntylä, Juho Eerola, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sekä eduskuntaryhmän edustajana Jari Lindström.

Onnea valituille!

Kirjoitettu 3.5.2015

Kuvia vaali-illanjuhlista

 

 

 

https://www.flickr.com/photos/perussuomalaiset/sets/72157652140069695/

Kirjoitettu 29.3.2015

Perussuomalaisuutta, karaokea ja hernerokkaa

Perussuomalaisuutta, karaokea ja hernerokkaa

Lauantaina 28.3 oli tunnelma lämmin ja ilma kylmä kun Pieksämäen Perussuomalaisten tehotiimi tarjoili ihmisille hernerokkaa.
Paikalla oli 7 kansanedustajaehdokasta, puoluetoimiston työmies Matti Putkonen, järjestösihteeri Heimo Konttinen,
PerusNaisten edustajat Outi Virtanen ja Pia Pentikäinen sekä sankoin joukoin torikansaa.
Ihmisiä kävi paljon, soppaa jaettiin yli 400 annosta ja paikallinen leipä kelpasi juustolla kyytipojaksi.
Osa soppaa vietiin vanhuksille kotiinkin. Asiaa puhuttiin, karaokea laulettiin ja taisipa innokkaimmat tanssiakin.
Yhtä mieltä oltiin siitä että ”paskalaki” on kumottava!

Pieksämäellä säilyttävä oma sosiaali-ja terveyspalveluiden tuottaminen sekä kunnallinen hallinto niiden soten suhteen.
Todettiin, että Pieksämäen PS:n uusi kokoonpano on loistava, tunnelma oli hyvä ja välitön.
Pidettiin vielä Piirihallituksen kokouskin tapahtuman jälkeen kahvila Kestin kokoustiloissa ja porukka oli vaali-intoa täynnä.
Kenelläkään ei ollut epäselvyyttä siitä, että suomalainen duunari, viljelijä, pienyrittäjä ja peruskansalainen iästä riippumatta on unohdettu.
Sen tilanteen parantamiseksi kaikki olivat valmiita tekemään hartijavoimin töitä.

Nyt takaisin vaalikentille!

lllll

Teksti: Kati Kähkönen

Kuva: Outi Virtanen

Kirjoitettu 20.2.2015

Oikeutta Eläkeläisille ry:n INFO-tilaisuus

Etelä-Savon Oikeutta Eläkeläisille Ry järjestää
Infotilaisuuden
Aika: 11.3.2014 kello 17:00
Paikka: Kahvila NANDA
Osoite: Savilahdenkatu 12    MIKKELI
Kaikki järjestön toiminnasta kiinnostuneet mukaan!
Keskustellaan yhdistyksen ”henkiin herättämisestä”
Nimetään ryhmä järjestelemään vuosikokousta
Paikalla myös kansanedustaehdokkaitamme esittäytymässä
KAHVITARJOILU!

Kirjoitettu 20.2.2015

Tiedote!

Perussuomalaiset rp. LEHDISTÖTIEDOTE
Järjestösihteeri / Itä-Suomi 20.2.2015
Perussuomalaisten Etelä-Savon piiri ry.
viestimille, julkaisuvapaa heti
Perussuomalaisten Etelä-Savon piirin ja sen jäsenyhdistyksien puolesta ilmoitamme, ettemme ole mukana emmekä tue EU-lipun polttamista julkisesti Mikkelin Kirkkopuistossa.

Kysymys on PS-nuoret ry:n, joka on itsenäisesti toimiva rekisteröity yhdistys, järjestämästä tapahtumasta, joka on heidän omansa.

Ei muuta kommentoitavaa.
Järjestösihteeri Heimo Konttinen
Perussuomalaiset rp. / Itä-Suomi

Etelä-Savon piirin puheenjohtaja Raimo Heinänen

Etelä-Savon piirin piirisihteeri Outi Virtanen

Kirjoitettu 10.12.2014

Uusi paikallisyhdistys

tiistaina 9.joulukuuta perustettiin Etelä-Savoon uusi Paikallisyhdistys.
Onnea Joroisten perussuomalaiset ry:lle!
Joroinen

Puheenjohtajaksi vuodeksi 2015 valittiin Janne Aimasmäki
ja sihteeriksi Irma Björn

Kokouksessa paikalla myös järjestösihteeri Heimo Konttinen ja
piirisihteeri Outi Virtanen

Kirjoitettu 2.12.2014

Syyskokousvalintoja

Piirin puheenjohtajaksi vuodeksi 2015 valittiin Raimo Heinänen.

Piirihallitukseen 2015 valittiin;(varajäsen suluissa)

PERTUNMAA:
Markku Pöyry – (Jarmo Parkkinen)
Outi Virtanen – (Saana Poskiparta-Jokela)

MIKKELI:
Jaana Haikarainen – (Anne Korhola)
Raimo Heinänen – (Markku Siitari)
Harri Kivinen – (Vesa Himanen)
Kati Kähkönen – (Katariina Asikainen)

KANGASNIEMI:
Pekka Leskinen – (Tapani Kuusela)
Paula Kuitunen – (Tapio Viljanen)

MÄNTYHARJU:
Tanja Hartonen-Pulkka – (Christian Malm)
Keijo Ruotsalainen – (Johanna Purho)

PUUMALA:
Kari Puurtinen – (Antti kasanen)

PIEKSÄMÄKI:
Veli-Pekka Myyryläinen – (Raimo Julkunen)
Tauno Frilander – (Risto Korhonen)
Jari Rajapolvi – (Ari Martikainen)
Ari Leinonen – (Aki Kähärä)

RANTASALMI:
Satu Vihavainen – (Kai Lankinen)

JUVA:
Johanna Huisko – (Ulla Hyttilä)
Reijo Paunonen – (Erkki Matiskainen)

SAVONLINNA:
Erkki Rakkolainen – (Kati Verho)
Seppo Kosonen – (Ahti Kokkonen)
Juha Niskanen – (Juha Syrjäläinen)
Veikko Puustinen – (Osmo Tulilatva)

HEINÄVESI:
Martti A. Räsänen – (Aki Tuovila)

Kirjoitettu 1.12.2014

Perusyrittäjät

PerusYrittäjät valtakunnalliseksi yrittäjäjärjestöksi

Espoossa perustetun Perusyrittäjät ry:n tarkoituksena on toimia valtakunnallisesti
yksinyrittäjien, pienten ja keskikokoisten yritysten yrittäjä-, elinkeino- ja työnantajapoliittisena etujärjestönä.
Yhdistyksen tarkoituksena on asiantuntijana ja vaikuttajana parantaa yritysten ja yrittäjien kannattavan toiminnan edellytyksiä Suomessa.

Tämän syksyn tuoreimmassa Taloustutkimus Oy:n tutkimuksessa yrittäjistä 21 % kannattaa Kokoomusta, 16 % Keskustaa ja 12 % Perussuomalaisia.
Kokoomuksen rooli yrittäjäpuolueena on kääntynyt laskutaipaleelle samaan aikaan kuin pienet
ja keskisuuret yrittäjät ovat siirtyneet kannattamaan Perussuomalaisia.

Haluatko liittyä Perusyrittäjiin?

Lisätietoja saat: heinanenraimo@nullgmail.com puh: 0500 139979
ja jäsenhakemuksen osoitteesta: outi.virtanen@nullperusnaiset.com

Kirjoitettu 3.11.2014

Syyskokous kuulumisia paikallisyhdistyksiltä

Puumalan Perussuomalaisten Syyskokous pidettiin 22.10.2014
Valinnat vuodelle 2015: Puheenjohtaja Kari Puurtinen
Hallituksen jäsenet: Asko Luukkonen, Heikki Hupli, Antti Kasanen

Pertunmaan Perussuomalaisten Syyskokous pidettiin 23.10.2014
Valinnat vuodelle 2015: Puheenjohtaja Jarmo Parkkinen
Hallituksen jäsenet: Outi Virtanen, Jarkko Lunkka, Onni Nieminen, Markku Pöyry,
Saana Poskiparta-Jokela, Markku Laine
.

Mäntyharjun Perussuomalaisten Syyskokous pidettiin 26.10.2014
Valinnat vuodelle 2015: Puheenjohtaja Tanja Hartonen-Pulkka
Hallituksen jäsenet: Keijo Ruotsalainen, Antti Turtiainen, Tapio Hämäläinen ja Christian Malm

Mikkelin Seudun Perussuomalaisten Syyskokous pidettiin 29.10.2014
Valinnat vuodelle 2015: puheenjohtaja Kati Kähkönen
Hallituksen jäsenet: Katariina Asikainen, Veikko Elo, Jaana Haikarainen,Raimo Heinänen, Harri Kivinen, Tauno Lehtonen, Jussi Marttinen ja Markku Siitari

Juvan Perussuomalaisten Syyskokous pidettiin 30.10.2014
Valinnat vuodelle 2015: Puheenjohtaja
Hallituksen jäsenet:

Rantasalmen Perussuomalaisten Syyskokous pidettiin 2.11.2014
Valinnat vuodelle 2015: Puheenjohtaja Pekka Karvinen
Hallituksen jäsenet: Simo Rissanen, Satu Vihavainen, Mauno Heiskanen, Nina Kellosalmi-Heiskanen, Kai Lankinen

Savonlinnan Seudun Perussuomalaisten Syyskokous pidettiin 2.11.2014
Valinnat vuodelle 2015: Puheenjohtaja Seppo Kosonen
Hallituksen jäsenet: Teija Rönkkö, Osmo Tulilatva, Veikko Puustinen, Erkki Itkonen, Ahti Kokkonen, Pirjo Toropainen, Juha Syrjäläinen, Juha Kukkonen, Matti Lundenius, Juha Niskanen

Kangasniemen Perussuomalaisten Syyskokous pidettiin 11.11.2014
Valinnat vuodelle 2015: Puheenjohtaja Pekka Leskinen
Hallituksen jäsenet: Paula Kuitunen, Tapio Viljanen, Kimmo Harjula

Pieksämäen Perussuomalaisten Syyskokous pidettiin 28.11.2014
Valinnat vuodelle 2015: Puheenjohtaja Veli-Pekka Myyryläinen
Hallituksen jäsenet: Jari Rajapolvi, Ari Martikainen, Tauno Frilander, Risto Korhonen

Heinävesi
Hirvensalmi
Ristiina

Kirjoitettu 5.10.2014

Ehdokasasettelu valmis

Perussuomalaisten Etelä-Savon piiri ry:n piti kokouksen 5.10  Otavan Huvikummussa.

Esillä oli mm. kansanedustajaehdokkaan nimeäminen Eduskuntavaaleihin.

Piirillä täyttämättä yksi paikka.

Raimo Heinänen luopui ehdokkuudestaan vedoten siihen, että piirin puheenjohtajana hän pystyy auttamaan

ja tukemaan ehdokkaita parhaiten olematta itse ehdolla, Mikkelistähän on nimetä toinen, hyvä ehdokas, hän sanoi ja esitti paikalle Harri Kivistä.

Harri Kivinen valittiin kansanedustajaehdokkaaksi.

Etelä-Savon Perussuomalaiset ry:n  lista on valmis, ehdokkaat ovat;

Kaj Turunen                         Savonlinna

Tanja Hartonen-Pulkka     Mäntyharju

Reijo Paunonen                   Juva

Jukka Pöyry                         Mikkeli

Satu Vihavainen                  Rantasalmi

Harri Kivinen                      Mikkeli

 

Piirin vaalipäällikkönä toimii Outi Virtanen

Etelä-Savo kuuluu yhdistettyyn Kaakois-Suomen vaalipiiriin.

Kirjoitettu 5.8.2014

Mikkelin Kalamarkkinat 15.-17.8

www.lions.fi/district107-d/MikkeliPaamaja/kalamarkkina.htm

Perussuomalaiset tapahtumassa jokaisena päivänä seuraavasti;

perjantaina 15.8  kello 12 – 17

lauantaina 16.8   kello 10 – 17

sunnuntaina 17.8  kello 10 – 15

Tule mukaan!

Kirjoitettu 6.7.2014

Piiri nimesi 5 ehdokasta eduskuntavaaleihin

Perussuomalaiset Etelä-Savon piiri ry nimesi 5 eduskuntavaaliehdokasta sunnuntaisessa kokouksessaan Mikkelin Cumuluksessa.

Jäsenäänestyksen tulosten mukaisesti vahvistettiin ehdokkaiksi;

Tanja Hartonen-Pulkka, Mäntyharjulta

Reijo Paunonen, Juvalta

Lisäksi vahvistettiin Savonlinnalaisen kansanedustajamme Kaj Turusen, ehdokkuus

Yleinen kokous valitsi äänestämällä vielä 2 ehdokasta lisää, tuloksen mukaisesti ehdokkaiksi vahvistettiin;

Satu Vihavainen, Rantasalmelta

Jukka Pöyry, Mikkelistä

Vaalipäälliköksi piirihallitus nimesi Outi Virtasen, Pertunmaalta.

 

Alla jäsenäänestyksen tulos;

äänimäärä      nimi

52                      Tanja Hartonen-Pulkka

38                      Reijo Paunonen

37                      Raimo Heinänen ja Satu Vihavainen

36                      Seppo Kosonen

26                      Harri Kivinen

20                      Kari Synberg

18                      Jari Rajapolvi ja Matti Lundenius

17                      Juha Niskanen ja Tapio Viljanen

15                      Harri Halko

14                      Hannu Kokki

 

 

 

 

Kirjoitettu 4.7.2014

Koulutustilaisuus

Perussuomalaiset ry

Luottamusmieskoulutus

Koulutukseen kutsutaan kaikki Pertunmaan – Hirvensalmen – Mäntyharjun Perussuomalaiset

 

Aika:                  13.heinäkuuta 2014

Paikka:              Mäntymotelli, Motellintie 13, 52720 Mäntyharju

Päivän ohjelmarunko:

10:00                 Piirin puheenjohtaja Raimo Heinäsen avauspuhe ja kahvit

Järjestösihteeri Heimo Konttinen; poliittinen katsaus

Esittelyt

Puolueen organisaatio/Kakun tekijät , Heimo Konttinen

12.30                 Ruokailu

13.30                 Yhdistystoiminta

Valtuustoryhmän toiminta

15:00                 kahvitauko

15:30                 salityöskentely (kuntapäättäjät, luottamushenkilöt)

n. 17:00             Päätössanat; piirisihteeri Outi Virtanen

Kirjoitettu 28.6.2014

Jussi Niinistö Mikkelissä tiistaina 1.7

jussi niinistö mikkelisää

Kirjoitettu 27.6.2014

Perussuomalaisten Etelä-Savon piirin Ylimääräinen kokous

Puoluehallitus on päättänyt, että eduskuntavaalien ehdokasasettelun apuna käytetään tällä kertaa jäsenäänestystä jokaisessa piirijärjestössä. Teknisesti jäsenäänestyksen on järjestänyt puoluetoimisto ja äänestys toteutettiin postitse.

Äänestyksen tulokset ovat aikataulutuksen mukaan valmiit 25.6. käytettäväksi piirien ylimääräisissä kokouksissa.

Perussuomalaisten Etelä-Savon piirin Ylimääräinen yleinen kokous järjestetään Mikkelissä, Hotelli Cumuluksessa, Mikonkatu 9

Sunnuntaina 6.7.2014 alkaen klo 14:00

kokoustila norppa/saimaa

Paikallisyhdistysten nimeämät kokousedustajat edustavat paikallisyhdistysten äänivaltaa kokouksessa.

Toivotamme Etelä-Savon piirin alueen PS-jäsenet tervetulleiksi kokoukseen!

Kirjoitettu 1.6.2014

Kiitos

Kiitos kaikille aktiiveille, teitte hienon työn EU-vaaleissa.

Saimme tuplattua paikamme Brysselissä.

jussi ja sampo

 

Onnittelut Sampo Terholle ja Jussi Halla-Aholle!

 

Kirjoitettu 1.6.2014

Ylimääräinen Yleinen kokous

KUTSU

Perussuomalaiset Etelä-Savon piiri ry:n

Ylimääräinen yleinen kokous

Aika:  6.heinäkuuta  kello 14:00

Paikka: Hotelli Cumulus/kokoustila

Osoite: Mikonkatu 9   50100 MIKKELI

Asialistalla:

– jäsenäänestyksen tuloksen mukaisesti ehdokkaiden nimeäminen eduskuntavaaleihin 2015

– toimenpiteet loppujen ehdokkaiden valitsemisesta

TERVETULOA!

koollekutsujana; piirihallitus

Kirjoitettu 12.4.2014

EU-vaalikiertue Etelä-Savossa

 

7.4. maanantai                           Mikkelin kävelykatu                   Riikka Slunga-Poutsalo                                     10.00- 12.00

9.4. keskiviikko                           Pieksämäen tori                         Mauno Vanhala                                                   10.00- 12.00

14.4. maanantai                         Savonlinnan tori                         Pirkko Mattila, Kaj Turunen                             10.00- 12.00

14.4. maanantai                         MTK-paneeli                                Pirkko Mattila, EU-vaalipaneeli                      12.00-

                                                       Savonlinna, Ravintola Paviljongissa

15.4. tiistai                                  Puumala, Salen edusta              Juha Väätäinen, Mauno Vanhala                     9.00- 11.00

15.4. tiistai                                  Juva, S-marketin edusta           Juha Väätäinen, Mauno Vanhala                     12.00- 14.00

15.4. tiistai                                  Joroinen                                       Juha Väätäinen, Mauno Vanhala                     15.30- 17.00

16.4 keskiviikko                          Hirvensalmi,

                                                      S-marketin edusta                       Juho Eerola, Mauno Vanhala                          9.00- 11.00

16.4. keskiviikko                         Pertunmaa, Kuortin ABC           Juho Eerola, Mauno Vanhala                        12.00- 14.00

16.4. keskiviikko                         Mäntyharju,                                Juho Eerola, Mauno Vanhala                          16.00- 17.00

26.4. lauantai                              Mikkelin kävelykatu                   Mauno Vanhala                                                 10.00 – 14.00

29.4. tiistai                                  Savonlinna, Citymarket             Laura Huhtasaari                                              15.00- 17.00

29.4. tiistai                                  Mikkeli, Yliopiston auditorio    Mauno Vanhala, EU-vaalipaneeli                 16.00- 18.00

30.4. keskiviikko                         Mikkeli, Kauppakeskus STELLA                            Sampo Terho                     11.00- 14.00

30.4. keskiviikko                         Kuortin ABC, Pertunmaa                                         Sampo Terho                     15.30- 17.00

1.5. torstai (Vappupäivä)           Pieksämäki, PS:n toimisto Savontie 1                  Mauno Vanhala                   15.00- 17.00

 1.5. torstai  (Vappupäivä)         Mikkeli, Kirkkopuisto             Jussi Halla-Aho ja  Mauno Vanhala                11.00- 14.00                 

1.5. torstai (Vappupäivä)           Savonlinna, tori                       Kansanedustaja Kaj Turunen                            15.30 – 17.00

5.5. maanantai                           Mikkeli, kävelykatu                    Maria Tolppanen                                                11.00 – 12.45

9.5. perjantai                              Juva, S-Market Juvantie 12                           Anne Louhelainen                         10.00- 12.00

9.5. perjantai                              Pieksämäki, PS:n toimisto  Savontie 1        Anne Louhelainen                          12.30 – 14.00

13.5. tiistai                                  Kangasniemi, Keskusparkki  

                                                      Otto Mannisentie                                      Toimi Kankaanniemi                           9.00 – 10.00

13.5. tiistai                                  Mikkeli, kävelykatu (Hallituskatu)        Toimi Kankaanniemi                           11.00 – 12.30

13.5. tiistai                                  Juva, S-Market Juvantie 12                     Toimi Kankaanniemi                           13.00 – 14.00

13.5 tiistai                                    Savonlinna, Citymarket                            Toimi Kankaanniemi                          15.00 – 16.30

13.5. tiistai                                  Pieksämäki, PS:n toimisto  Savontie 1   Toimi Kankaanniemi                          18.00 – 19.00

15.5. torstai                                Mikkeli, paikka varmistamatta                 Simon Elo                                             15.00- 17.00   

17.5. lauantai                              Kangasniemi, Keskusparkki                     Juho Eerola                                          12.00 – 14.00

                                                      Otto Mannisentie                                             

17.5. lauantai                              Savonlinna, Citymarket                             Juho Eerola                                           16.00 – 18.00                         

17.5. lauantai                              Juva, S-marketin edustalla                       Mauno Vanhala                                     10.00- 12.00      

21.5. keskiviikko                        Vaalipaneeli, Kauppakeskus Stella          Kimmo Kivelä                                        19.00 – 20.00

22.5 torstai                                 Heinävesi, tori                                              Jani Kolehmainen                                09.00 – 10.30

22.5. torstai                                Pieksämäki, tori                                           Jani Kolehmainen                                13.30 – 15.00                

Kirjoitettu 4.4.2014

EU-vaalien lähtölaukaus

http://www.perussuomalaiset.fi/suora/

Kirjoitettu 15.3.2014

Mikkelin maalismarkkinat olivat menestys!

mikkelin maalismarkkinat 1.

 Perussuomalaiset ovat olleet näkyvästi esillä Mikkelissä. Lauantaina 8 päivä maaliskuuta professorikiertueella olivat EU-vaaliehdokkaamme yleislääketieteen tohtori Mauno Vanhala Jyväskylästä ja oikeustieteen professori Erkki Havansi Keravalta.

Maanantaina 10.maaliskuuta Juha Väätäinen keräsi mikkeliläisten huomion ja torstaina 13. maaliskuuta paikalla Juha Väätäisen lisäksi oli myös ehdokkaamme kauppatieteen maisteri Ilkka Matinpalo. Juristi Piritta Poikosta paikalla edustivat hänen äitinsä ja tätinsä jotka jakoivat Pirittan vaalimateriaalia kumpanakin maalismarkkinapäivänä.

Perussuomalaiset on ainoa puolue, jolla on selkeä linja EU:n suhteen. Ei liittovaltiokehitykselle ja kyllä kansallisten päätösten lisäämiselle. Useaan otteeseen tuli esille se, että perussuomalaisten teltalla puhuttiin asiaa. Naapuriteltassa sen sijaan uhottiin Ukrainan tilanteesta ja pidettiin palopuheita Natoon liittymisestä.

EU-kriittisyys ei muiden puolueiden teltoilla juurikaan tuotu esille.

Perussuomalaisten selkeät tavoitteet saivat kannatusta ja antoivat viitteitä siitä, että äänestysprosentti edellisiin EU-vaaleihin tulee nousemaan. Mitä useampi nukkuva saadaan hereille, sitä enemmän perussuomalaiset saavat ääniä.

Kiitokset kaikille Teille, jotka olitte mukana tapahtumissa ja osallistuitte kenttätyöhön.

 EU-vaalijytkyn onnistumisen pohjatyöt tehdään ihmisten parissa – Kasvoista kasvoihin.

Yhtä tärkeää on toki kaikki muukin vaalityö, kuin se mitä tehdään yleisötapahtumien yhteydessä.

Mutta markkinoilla ja vastaavilla saavutamme suuremman yleisön kerralla ja tuomme varteen otettavan vaihtoehdon muiden puolueiden liittovaltiosuuntausta tukevalle propagandalle.  

 

Tauno Lehtonen,

Mikkelin PS Tiedotusvastaava    

 

Kirjoitettu 15.3.2014

Naistenpäivän vietto Rantasalmella

Rantasalmella

Rantasalmen paikallisyhdistys kasvaa vauhdilla, mukana paljon iloisia, yhteistyömielisiä jäseniä.

Auttamaan ja tukemaan paikallisia perussuomalaisia Naistenpäivän tilaisuuden järjestämiseen riensi  PerusNaiset.

PerusNaisten kenttävastaavana lupasin hoitaa paikalle teltan ja muut toritarvikkeet ja paikallisyhdistyksen puuhamiehet hoitelivat sujuvasti muut käytännön asiat.

Rantasalmen touhunainen leipoi suuret määrät pullia sponssaten aineet, toinen sponssasi grilliin kaasun jne.

Aamulla siis auto ja kärry täyteen pakattuna matkaan kello 6.00, perillä teimme aika monta ”kikka-kolmosta” että teltan ja tarvikkeet saimme paikoilleen sillä lunta ja räntää satoi taivaan täydeltä kovan puuskittaisen tuulen saattelemana. Vaan eipä keli haitannut, huumorilla mentiin kaikki yhdessä.

EU-vaaliehdokkaistamme mukaan tuli Anne Louhelainen ja Juha Väätäinen heti startista, Mauno Vanhala ja Erkki Havansi saapuvat tapahtumaan päivemmällä suoraan Mikkelin toritapahtumasta.

Rantasalmelaisten lisäksi mukaan tuli myös Savonlinnasta kansanedustaja Kaj Turunen sekä Savonlinnan seudun paikallisyhdistyksen sihteeri Juha Niskanen.

Ehtipä Mikkelin toritapahtumasta vielä paikalle piirin puheenjohtaja Raimo Heinänen ja Mikkelin paikallisyhdistyksen puheenjohtaja Markku Siitari.

Sateesta ja tuulesta huolimatta oli päivä sataprosenttisesti onnistunut, väkeä riitti.

Tilaisuuden päätyttyä alkoi aurinkokin pilkistellä. Rantasalmen porukka jaksoi vielä pitkän päivän päätteeksi auttaa meitä tavaroiden pakkauksessa.

Takana sellainen päivä, joka antaa taasen voimaa jaksaa, yhdessä tekemisen meininki mahtava!

— Kiitos Kaikille Osallistuneille —

 

Outi Virtanen

PerusNaisten kenttävastaava

 

 

 

 

Kirjoitettu 13.3.2014

Piiritoimisto Mikkelissä

Rami toimiston edustalla

   Etelä-Savon piiritoimisto avattiin 13.3.2014 .

                osoite: Savilahdenkatu 5-7 C 26       50100 MIKKELI

Toimisto on avoinna arkisin kello 10 – 14

muulloin sopimuksen mukaan.

   Tervetuloa!

    kuvassa piirin puheenjohtaja Raimo Heinänen

Kirjoitettu 25.2.2014

Timon plokista

 

Kentän voima – elävä kansanliike

Perussuomalaiset on kansan puolue.

Osallistuin kaksipäiväiseen piirijärjestöjemme koulutus- ja ideointitilaisuuteen Helsingissä.

Eteenpäin on menty. Sain päivityksen, missä mennään.

Olen nähnyt tämän puolueen Egyptin ajat. Ei ollut kannnatusta, ei rahaa, ei organisaatiota, ei äänestäjiä, ei jäseniä.

Tilanne on muuttunut, koska me olemme sen muuttaneet. Työllä ja yhteistyöllä. Puolue on noussut nollilta puolueeksi, jota viime eduskuntavaaleissa äänesti runsaat 560 000 suomalaista.

Kannatus tulee politiikan sisällöstä. Murtumaton peruslinja on menestyksen perusta.

Olen tyytyväinen näkemääni ja kuulemaani. Tiedän, mitä meillä on ja mitä pitää parantaa.

Tätä puoluetta on ilo johtaa. Raskas, rakas puolue.

xxx

Otin piiripäivillä kantaa Ukrainan tilanteeseen ja toppuuttelin Olli Rehnin lupauksia EU:n merkittävästä talousavusta.

Ei pidä luvata liikoja, on oltava varovainen. Maksamme vieläkin suolaista hintaa siitä, että Romania ja Bulgaria otettiin Euroopan Unioniin ennen aikojaan, ilman, että kriteerit täyttyivät.

Jos huutokaupassa huutaa, on huuto vastattava. Tämä pitää muistaa.

xxx

Islanti perui EU-jäsenhakemuksensa. Uppoaakohan se nyt valtamereen?

Vai onko EU:n ulkopuolella elämää?

Kirjoitettu 18.2.2014

Talvipäivä Rantasalmella

Lauantaina 8.maaliskuuta juhlimme Naistenpäivää Rantasalmella  Perussuomalaisten voimin kello 11:00-14:00

K-Kauppa Hummerin edustalle pystytämme pari PS-telttaa, grillaamme makkaraa,kera kahvin, kuuman mehun ja makoisten kotileivonnaisten.

EU-vaaliehdokkaista paikalla; Anne Louhelainen, Mauno Vanhala ja Erkki Havansi, Juha Väätäinen, lisää saattaa vielä tulla ….

Rantasalmen PS-miehet jakavat  ”makoisan suupalan” tapahtumaan osallistuville naisille 🙂

15_15_eu-logo

Kirjoitettu 6.1.2014

etelä-savon piiri järjestäytyi 5.tammikuuta 2014

 

Piirin puheenjohtajaksi valittiin  Raimo Heinänen Mikkelistä, 1. varapuheenjohtajaksi  Tanja Hartonen-Pulkka Mäntyharjulta, 2. varapuheenjohtajaksi  Kaj Turunen Savonlinnasta, piirisihteerinä/taloudenhoitajana jatkaa Outi Virtanen Pertunmaalta.

Kokouksessa vieraili myös järjestösihteerit Pekka Kataja ja Heimo Konttinen.

 

Kirjoitettu 10.12.2013

Piirihallitus 2014

Heinänen Raimo, puheenjohtaja

Jäsenet; (varajäsen sulkeissa)

MIKKELI

Markku Siitari   (Kati Kähkönen)

Jukka Pöyry       (Jaana Haikarainen)

Harri Kivinen     (Katariina Asikainen)

RISTIINA

Vesa Himanen    (Anne Korhola)

PIEKSÄMÄKI

Tauno Frilander  (Raimo Julkunen)

Veli-Pekka Myyryläinen (Anne Dahlberg)

Jari Rajapolvi (Jorma Hämäläinen)

SAVONLINNA

Seppo Kosonen  (Pirjo Toropainen)

Erkki Rakkolainen (Kati Verho)

Juha Niskanen (Juha Kukkonen)

Kaj Turunen (Mirka Pitkonen)

HEINÄVESI

Martti A. Räsänen  (Aki Tuovinen)

MÄNTYHARJU

Tanja Hartonen-Pulkka (Ulla Sohlman)

Tapio Hämäläinen (Jari Nykänen)

JUVA

Johanna Huisko (Reijo Paunonen)

KANGASNIEMI

Kari Sunberg  (Kimmo Harjula)

Paula Kuitunen (Timo Hokkanen)

Pekka Leskinen (Tapio Viljanen)

PERTUNMAA

Markku Pöyry  (Markku Laine)

Teija Tuomela (Seija Lind)

Jarmo Parkkinen (Jarkko Lunkka)

RANTASALMI

Satu Vihavainen (Hannu Kokki)

 

Kirjoitettu 5.8.2013

Yhteinen päivä Heinävedellä

kaj-4-225x300Etelä-Savon Perussuomalaiset järjestivät 3.8. Heinäveden Palokissa ”Yhteisen Päivän”. Savottamuseo Kämppäriskissä järjestetty tilaisuus keräsi reilun seitsemänkymmentä osallistujaa helteisenä lauantaina. Hernekeiton ja kahvin lomassa kansanedustajat Kaj Turunen, Jari Lindström ja Kimmo Kivelä kertoivat kuulumiset eduskunnasta ja siitä miten maa tällä hetkellä makaa sekä siitä, miltä tulevaisuus näyttää. Yleisö kyselikin kansanedustajilta mm. sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksesta, kuntaliitoksista, nuorten asemesta, työllisyyspolitiikasta, maaseudun asemasta, pikavipeistä ja monista muista päivän polttavista asioista.

”Teemme tapahtumasta vuosittaisen”, piirin puheenjohtaja Kaj Turunen sanoo.”Yhteinen Päivä”- tapahtuma on avoin tilaisuus, johon ovat tervetulleet kaikki. Järjestämme sen eripuolilla piiriä vuosittain. Madallamme näin kynnystä ihmisiltä tulla perussuomalaisten toimintaan mukaan. Tässä suhteessa Heinäveden tilaisuus oli onnistunut”, Turunen kertoo tyytyväisenä.

Waltteri Turunen

Kuva: vas.Jari Lindström, Kaj Turunen ja oik. Kimmo Kivelä. Takana Raimo Heinänen. Taustalla symbolisesti karille karahtanut hallituksen paatti, jonka miehistö on jättänyt.

Kirjoitettu 10.6.2013

Nuoret, toimintaan mukaan!

Puheenjohtajan päivä sunnuntaina 9.6 oli omistettu piirille. Epävirallinen vierailu aamupäivällä Pieksämäelle antoi uskoa tulevasta aktiivisesta toiminnasta. Pieksämäeltä ajelimme järjestösihteeri Pekka Katajan ja piirisihteeri Outi Virtasen kanssa kokoustamaan Mikkeliin. Klo 13 piirihallituksen kokous ja sen perään heti piirikokous.

Virallisen kokouksen jälkeen etelä-savolaisille perussuomalaisille kävi esittäytymässä kaksi puoluesihteeriehdokasta, Kortesalmi ja Kärki. Piirikokouksessa käsittelimme sääntömääräiset asiat. Niiden lisäksi käsittelimme paria muutakin asiaa. Päätimme järjestää kesätapahtuman Heinävedellä 3.elokuuta.

Kesätapahtumapaikka on luonnon helmassa, suuri erämaatupa. Tästä tapahtumasta kesän aikana sivuillamme lisää. Toinen merkittävä asia josta keskustelimme, olivat nuoret. Etelä-Savossakin on perussuomalaisten nuorten jäseniä, mutta meillä ei ole heidän yhteistietojaan mikäli he eivät ole puolueen jäseniä. Keskustelussa kävikin nuorten aktivoimisen tärkeys esiin. Myös niiden etelä-savolaisten nuorten, jotka eivät vielä ole jäseniä tai toiminnassa mukana.

Toivoisinkin kaikkien niiden nuorten, jotka ovat kiinnostuneita tulemaan perussuomalaisten toimintaan mukaan, ottamaan yhteyttä näiden nettisivujen kautta tai suoraan allekirjoittaneeseen. Myös piirisihteeriin voi ottaa yhteyttä.

Kaj Turunen

Kirjoitettu 18.3.2013

Perussuomalaisten linja on selkeä

kuva_webPerussuomalaisten linja on selkeä; ”Etusijalla on suomalainen työ ja yrittäminen. Jos sitten aikaa jää, niin maailman parantaminen”.

Vain turvaamalla suomalaiset työpaikat ja yrittämisen edellytykset, voimme turvata suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan. Tämä perussuomalaisten poliittinen linjaus saa kansan keskuudessa yhä enemmän kannatusta. Näyttääkin siltä, että kannatuksemme on vakiintumassa 18% – 20% välille. Erityisen mielenkiintoinen oli Ylen tilaama viimeisin puolueitten kannatusta mittaava gallup. Siinä perussuomalaisten kannatus oli 11. – 28.2.2013 17,3%, eli kolmanneksi suurin kun keskustan kannatus jäi 16,9%:iin. Tilanne ei olennaisesti muuttunut ennen 4.3.2013, mutta sitten tapahtui jotain. Perussuomalaisten kannatus oli 4. – 7.3 2013 välisenä aikana 20,2%. Olimme tuolloin jo toiseksi suosituin puolue heti kokoomuksen 21,8%:n jälkeen. Gallup tutkimus päättyi tuolloin 7.3.2013, mutta huomion arvoista on se, että 6.- 7.3.2013 kannatuksemme oli 23,1%, ja olimme maan suosituin puolue.

Kannatustamme nosti varmasti eduskuntaryhmämme suoraselkäinen ja jämerä suomalaisten työpaikkojen puolustaminen STX-asiassa. Lisäksi ilmoitimme vastustavamme jyrkästi rahanpesupankkien tukemista suomalaisilla veroeuroilla Kyproksella. Myös pääministerin himassotkuihin eduskuntaryhmämme otti selvän kannan. Kantamme on myös selvä Heidi ”pimeä palkka” Hautalaan: ministerisalkku pois.

Lauantaina 16.3.2013 kokoontui Helsingissä Perussuomalaisen puolueen piirien puheenjohtajat ja piirisihteerit sekä puoluehallitus Strategiaseminaarissa. Yhdessä rakensimme strategiaa päämäärälle olla seuraavien eduskuntavaalien jälkeen Suomen suurin puolue, PÄÄMINISTERIPUOLUE. Loimme toimintatapaa välitavoitteiden kautta päämäärän saavuttamiseksi. Tähän työhön tarvitaan nyt kaikki perussuomalaiset ja koko organisaatio, paikallisyhdistykset, piirit, puoluevaltuusto, puoluehallitus, puoluetoimisto ja eduskuntaryhmä sekä ajatushautomo Suomen Perusta. Strategiaseminaarin antia koostetaan ja tuloksista tiedotetaan myöhemmin. Nyt meillä on todellinen tilaisuus saada ensimmäinen perussuomalainen pääministeri. Meillä on voimaa ja kannatusta. On itsestämme kiinni haluammeko perussuomalaisen Suomen. Tehdään se yhdessä.

Kirjoitettu 25.2.2013

Saa Kaj sitä ohjeita antaa

Hallitus valmistautuu puolivälin riiheen, josta onkin tulossa varsinainen koetinkivi kuuden puolueen yhteistyölle. Nyt ei enää riitä vesittävät kompromissit. Nyt viimeistään on käärittävä hihat ja ryhdyttävä oikeasti töihin turvaamaan suomalainen hyvinvointiyhteiskunta oikealla, isänmaallisella, talouspolitiikalla.

Helmikuun 13. päivä välikysymystä käsiteltäessä pidin perussuomalaisten eduskuntaryhmän ryhmäpuheen, jossa annoimme hallitukselle evästystä puoliväliriiheen. Onkin ilahduttavaa, että evästyksemme aiheet ovat nousseet julkiseen keskusteluun useissa medioissa pitäen sisällään talousalan lehdistön.

Kiteytän vielä evästyksemme.

  • Malttia leikkauksiin ja veronkorotuksiin
  • Yritysverotuksen painopistettä siirrettävä yrityksen tuloksen verottamisesta yrityksen omistajien verotukseen
  • Kotitalousvähennyksen korottamista
  • Työllistävien kasvuyritysten Viron mallista verotusta, missä yritys olisi kokonaan yhteisöverosta vapaa, mikäli kasvavasti työllistäisi eikä jakaisi omistajilleen osinkotuloja.
  • Arvonlisäveron alaisen toiminnan alarajan korottamisen muodossa annettua alv-helpotusta.
  • Kehotamme hallitusta perumaan päätöksensä olla tekemättä tuloverotuksen inflaatiotarkistuksia. Näin voidaan saada maltillisempi palkkaratkaisu.
  • Työn vastaanottamisesta on tehtävä kannattava kaikissa tilanteissa.
  • Yli 55-vuotiaille yhteiskuntatakuu. Poistettava työllistymisen esteet.
  • Teollisuutemme kilpailukyky on turvattava energia- ja  logistiikkakustannuksia leikkaamalla. Rikkidirektiivipäätös peruttava.
  • Kauppatasetta oikaistava kotimaista energiaa suosivalla energiapolitiikalla

Ryhmäpuheenvuoro luettavissa: http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/puh_7_2013_vp_1_5_5_p.shtml

Lisäksi hallituksen olisi syytä huomioida vaihtoehtobudjetissa ehdottamamme talouden tasapainotukset. Tiedän, että se on tarkkaan luettu. Nyt täytyisi olla vaan rohkeutta toteuttaa hyvät ideamme, ja unohtaa se, että ehdottaja on ”väärä”. Yli miljardiin paisuneesta kehitysyhteistyövaroista pitäisi leikata tehoton osuus pois. Samoin tehottomia yritystukia voitaisiin leikata, ja suunnata ne kasvupakettina PK-yrityksille. Telakkateollisuuden tukeminen ei ole tehotonta yritystukea. Vaihtoehtobudjettimme on luettavissa: http://www.perussuomalaiset.fi/ohjelmat/getfile.php?file=2311

Kirjoitettu 18.2.2013

Luottamuspaikoista neuvotellaan edelleen

Perussuomalaiset menestyivät kuntavaaleissa Etelä-Savossakin hyvin. Jokaisessa maakuntamme kunnassa on nyt valtuustossa perussuomalaisia. Hyvä niin. Suurin osa luottamuspaikoista on jo sovittu, mutta vielä on neuvoteltavaa. Erityisesti maakunnalliset paikat ja kuntayhtymien sekä kuntien yhtiöiden luottamuspaikoista vielä väännetään kättä.

Ensimmäiset käden väännöt käytiin jo kunnissa. Pöydän toisella puolella oli vastassamme kolme vaalitappiostaan katkeroitunutta puoluetta, Keskusta, Demarit ja Kokoomus. Ainoalle vaalivoittajalle, perussuomalaisille, haluttiin näyttää kaapin paikkaa myös meidän piirissä. Kuntaliiton ohjeen mukaan suurten puolueitten olisi otettava erityisesti huomioon tasa-arvolain vaatimukset, ja joustettava suhteessa pienempiin puolueisiin nähden. Käytäntö kuitenkin osoitti koko piirimme alueella juuri päinvastaisen toiminnan. En tiedä, olivatko vanhat puolueet siitä päättäneet piiritasolla yhdessä, mutta toiminta näytti kovin organisoidulta.

Perussuomalaisilta vaadittiin lähes poikkeuksetta esittämään naisia luottamuspaikoille. Ei se meille mikään suuri ongelma ole. Kyllä meillä hyviä naisia on, mutta rannalle jäi muiden puolueitten toiminnan vuoksi monta hyvää miestä. Emmekä me kaikkea syöty mitä meille syötettiin.

Neuvottelut jatkuvat vielä. Toivonkin, että niitä voidaan käydä hyvässä hengessä ja toisiamme kunnioittaen.

Kaj Turunen