Kirjoitettu 20.2.2019

Viikkotiedote 2.

Tervehdys Perussuomalaiset

 

Tämä on viikkotiedote 2. Pyritään siihen, että tämä tavoittaa vielä useammat ja saatetaan tietoa myös ehdokkaidemme järjestämistä tapahtumista.

Piirisihteeri Anne Korhola jakaa nämä tiedotteet, mutta voitte ottaa myös minuun suoraan yhteyttä, spostilla nll.raksa05@nullgmail.com tai p. +358 505282810. Olen myös whassupissa ja Mesengerissä (silloin kun en satu olemaan bannattuna).

Pyrimme kokoamaan tähän lähiajan vaalitapahtumia piirin alueelta ja myös Kymen piiristä.

Jakakaa viestiä mielin määrin sellaisenaan, tai kopioikaa siitä osioita.

Tärkeintä että saadaan tieto kulkemaan mahdollisimman monelle Perussuomalaiselle.

 

Ajankohtaista

Piiripäälliköiden videokokouksessa sunnuntai iltana tuli tietoa puolueen järjestämästä mainonnasta vaalien alla. TV:ssa näymme useilla kanavilla valtakunnallisesti, mutta emme MTV3:lla, johtuen kyseisen median hinnakkuudesta. Yksittäiset ehdokkaat sen sijaan voivat näkyä kyseissä mediassa. Silloin mainokset näkyvät rajatulle alueelle ja sen vuoksi edullisempia. Myös muuta mainontaa on luvassa.

Piirin asioista on poltavimpana kysymyksenä PS-lehden vaalinumeron jako. Kysynkin tässä mielipidettänne asiaan. Koska piirillä on hyvin rajallinen budjetti käytössä, on vaihtoehtoja käytännössä kolme.

 

  1. Jaamme lehteä ja ehdokkaiden mainoksia omalla porukalla, niin että autokunnalle maksetaan kilometrikorvaus 20c + matkustaja. Käytännössä 26c/km max. Lehteä tilattaisiin tiettyihin ”tankkauspaikkoihin, jonne myös flaijerit toimitettaisiin. Jakoporukat sopisivat alueista. Tavarapalkintoja (esim. kahvia) olisi luvassa viidelle ahkerimmalle jakoporukalle. Näin saataisiin jaettua ehkä puolet osoitteista (yht. n. 62 000 osoitetta), mutta flaijerit menisivät samalla. Noin 10 000 osoitteessa on mainoskielto.

 

  1. Maksetaan lehdelle peittojakelu isoihin taajamiin, kuten Mikkeli, Pieksämäki ja Savonlinna. Taajama-alueen ulkopuolella jaettaisiin samoin kuin kohdassa 1. Ehdokkaiden omat mainokset taajamiin, jaettaisiin tukiryhmien toimesta, sinne minne voimat riittää. Tällä systeemillä päästään ehkä 75% peittoon.

 

  1. Tehdään peittojakelu lehdelle koko piirin alueelle. Tässä tapauksessa flaijerit jaettaisiin kuten kohdassa 2. Tämä on kallein vaihtoehto ja käytännössä tyhjentää piirin vaalikassan.

 

 

Pyydän varsinkin piirihallituksenjäseniä vastaamaan tähän kyselyyn 24.2. mennessä spostilla piirisihteerille. Jos on halua, voidaan pitää videokokous asiasta, mutta se vaatiin hieman järjestelyjä. Ottakaa kantaa myös tähän. Saattaa olla mahdollista (riippuen mikä jakelu valitaan) hankkia popup-teltta piirille pikana. Tästä tarpeesta alempana lisää.

 

Vaalitapahtumista:

On liikkeellä tietoa, että varsinkin ehdokkailta on yritetty saada kannanottoja varsin kummallisissa kyselyissä. Jos kyselyt tulevat sähköisesti ja kysyjän tausta on epäselvä, kannattaa ottaa aikalisä ennen kuin vastaa. Näitä kyselyjä on tullut muutamille puolueaktiiveille ja puoluesihteeri pyysi tiedottamaan/varoittamaan asiasta.

 

Galluppien mukaan olemme hyvässä nosteessa ja ilman korjauskertoimia kannatuksemme on vähintään 13%. Miehet kannattavat tätäkin lukemaa huomattavasti enemmän. Naiset tuntuvat kuitenkin vierastavan enemmän Perussuomalaisia, joten tähän pitää kiinnittää huomiota. Tapahtumissa pitää olla mielellään naisenemmistö, vastailemassa kysymyksiin jne. Myös eläkeläisten kannatus on alempana, eli sielläkin petrattavaa!

 

Toiminta tapahtumapaikoilla

Pyritään saamaan ainakin kaksi telttaa per/tapahtumapaikka, varsinkin jos ollaan taajamassa. Tietenkin tämä ei aina onnistu, mutta näyttävyyttä pitää saada ja erottua muista. Toinen teltta pitää olla ainakin niissä tapahtumissa, missä useita ehdokkaita pöytineen.

Huomiota pitää kiinnittää myös ohjaaviin kyltteihin, varsinkin silloin kun ei olla ihan kulkuväylällä tai kaupanoven vieressä. Vaikka iso tekstattu kyltti missä lukee, PERSUT PAIKALLA ja nuoli osoittamaan suuntaa. Kun saadaan puolueen painamia julisteita, niitä voi myös hyödyntää.

Kun käytte tapahtumissa, ottakaa AINA mukaan ylimääräisiä PS-lehtiä ja flaijereita. Niitä on hyvä pudotella naapurin postilaatikkoon ja muillekin. Liikaa ei tule jaettua.

 

Kaikki kivet on nyt käännettävä, että Suomessa voi tulevaisuudessa hengittää vapaammin!

 

Pekka Laitinen

E-S piirin vaalipäällikkö

 

Anne Korhola

Piirisihteeri

Vaalitoimikunta

 

Vaalitapahtumia

 

VIIKKO 8

TO 21.2 klo 10-13 Citymarket, Graani, Mikkeli Timo tai Jere tai molemmat

PE 22.2 klo 11-13 Sale Naarajärvi Pmk Mervi

klo 14-16 Kangasniemi, S-market Mervi

klo 11-13 Pieksämäki, Seunalantie 3

klo 15-18 Taipalsaari, Nivan kauppa(Saimaanharju)

LA 23.2 klo 11-13 Rantasalmi tori Mervi

klo 12-14 Kotka, K-Supermarket, Pooki, Koulukatu 6

klo 14.30-17.30 VAALIKOULUTUS, Kotka, kaupungintalo

SU 24.2 Klo 10-11, Mikkelin Ristiina S-market Tanja

klo 12-14 Prisma/ K-Citymarket, Mikkeli Tanja

klo 15-16 Mikkelin Rantakylä, S-market Tanja

klo ? Heinävesi, paikka avoin Mervi

VIIKKO 9

 

TO 28.2 klo 12.30-14.30 Haukivuori, Salen piha Mervi

klo 15-18 Mikkeli Citymarket, Graani Jere tai Timo tai molemmat

 

klo 17. Kouvola, Kansalaisopiston auditorio, Dos Arto Luukkanen puhuu suomettumisesta

PE 29.2 –

 

LA 2.3 klo 9.00 Savonlinna, Citymarket piha , Matin vaalistartti (ilmoittaa paikat noin

viikkoa ennen)

klo 9-14 Virojoki, S-marketia vastapäätä

 

Mervi maksaa kaikki tapahtumansa itse.

Halla-ahon 9.3 vierailusta: -klo 10.00 Jussi Mikkelin kävelykadulla (piiri tukee)

-klo 11.45 Jussi Juvalla keskustassa, paikka auki ja tukeeko piiri

sovitaan myöhemmin

-13.30 Jussi Savonlinnassa kahvila HerkkuPekassa (piiri tukee)

Odotetaan mainoksia varten vielä lopullinen vahvistus, jota ei

ilmeisesti ole tullut.

 

20-21.3 Savonlinnan kevätmarkkinat torilla, aika avoin vielä ( piiri tukee)

 

E-S Perusnaisten järjestämät vaalitapahtumat

8.3. klo 10-12 Kauppakeskus Stella Kansainvälinen naisten päivä

8.3. klo 13:30-16 Graani Kansainvälinen naisten päivä (ilm. Kaupunkilehti 7.3.)

Naisten päivä ei varsinaisesti poliittinen tapahtuma, mutta naisehdokkaat voivat osallistua

rintanapein. Jaetaan suklaasuukkoja.

Kaikille avoimet vaalitapahtumat.

Paikat missä maksullinen telttapaikka, kustannukset jaetaan.

(omat tarjottavat tai sovittava kustannusten jaosta etukäteen)

12.-13.3. Maalismarkkinat Mikkelin torilla (mahdollisesti yhteistyössä Mikkelin paikall yhd kanssa)

4.4. 14-17 Veturitori/Prisma (ilm. Pieksämäki lehti)

12.4. 10-12 Stella

12.4. 13:30-16 Graani (ilm. Kaupunkilehti)

Kirjoitettu 12.2.2019

Piirin eduskuntavaalityöryhmän viikkotiedote n:o 1.

Tervehdys Perussuomalaiset

Tämä on ensimmäinen viikkotiedote kun mennään kohti eduskuntavaaleja. Toukokuussa tulevat EU-vaalit aiheuttavat myös tiedottamista, mutta kaikki aikanaan.
Piirisihteeri Anne Korhola jakaa nämä tiedotteet, mutta voitte ottaa myös minuun suoraan yhteyttä, spostilla nll.raksa05@nullgmail.com tai p. +358 505282810. Olen myös WhatsApissa ja Messengerissä (silloin kun en satu olemaan bannattuna).
Pyrimme kokoamaan tähän lähiajan vaalitapahtumia piirin alueelta ja myös Kymen piiristä. Linkkejäkin laitetaan, joista löytyy milloin mitäkin.
Jakakaa viestiä mielin määrin sellaisenaan tai kopioikaa siitä osioita.
Tärkeintä on, että saadaan tieto kulkemaan mahdollisimman monelle Perussuomalaiselle.
Ajankohtaista
Asiaa kuntien vaalilautakunnista ym. löytty tämän linkin alta:
https://www.kuntaliitto.fi/yleiskirjeet/2018/vuoden-2019-eduskuntavaalit-ja-europarlamenttivaalit
Lukekaa erityisen tarkasti kohta ”Kunnanhallitus asettaa vaalilautakunnat ja vaalitoimikunnat”
Sieltä selviää mihin paikoille meillä on oikeus. Periaatteessa voidaan vaatia vaalitoimikunnan varapuheenjojtajan paikka, koska 2015 olimme toiseksi suurin puolue. Pidetään puoliamme!
Vaalitapahtumista:
Piirimme ehdokkaat ja paikallisyhdistykset järjestävät erilaisia vaalitapahtumia ja on sovittu mm. Kymen vaalipäälikön kanssa että kaikkiin tilaisuuksiin ovat KAIKKI EHDOKKAAT tervetulleita.
Koska on useita tilaisuuksia ja tapahtumia missä yksittäinen ehdokas/paikallisyhdistys tekee kaiken järjestelyn ja kustantaa tarjoilun ym. omasta pussistaan, on silloin syytä aina neuvotella ko. henkilön kanssa omasta esiintymisestä paikalla. Kohtelias käytös lisää yhteishenkeä!
Rajan vetona voidaan pitää, että vieraileva ehdokas saa jakaa omia esitteitään, mutta esim. oman rollupin pystyttämisestä on sovittava.
Kahden tai kolmen ehdokkaan yhdessä kustantamat tilaisuudet olisivat erittäin suositeltavia ja niitä kannattaa harkita.
Jos piiri tukee eurollakaan vaalitapahtumaa, ovat kaikki ehdokkaat samalla viivalla, tietenkin käytännön järjestelyt huomioiden.
Tuki laskutetaan piiriltä jälkikäteen ja se on maksimissaan n.300€. Pääsääntöisesti laskun tekee paikallisyhdistys, mutta muukin järjestely on mahdollinen. Tuesta sovittava etukäteen minun kanssa.
Toiminta tapahtumapaikoilla
Pyrkikää keräämään tuttuja, sukulaisia, työ- ja harrastekavereita mukaan tapahtumiin. PS-liivit on syytä olla muutamilla, mutta kuvauksellisesti on parempi että niitä ei ole liikaa (julkaisut sosmediassa)
Ottakaa koira mukaan, jos löytyy, koska se tutkitusti ”pehmentää” tilaisuutta ja auttaa toisia koirien ystäviä lähestymään. Tämä voi kuulostaa kummalliselta, mutta niin se vaan on!
Ehdokkaan yhteystiedot löytyvät ainakin PS sivuilta/ kaakois-Suomen vaalipiiri.
Jakakaa ahkerasti myös sosmediassa ehdokkaiden juttuja ja mainoksia, koska niillä on uskomaton vaikutus. Otetaan sosmedia haltuun!
Kaikki kivet on nyt käännettävä että Suomessa voi tulevaisuudessa hengittää vapaammin!
Pekka Laitinen
E-S piirin vaalipäälikkö
Anne Korhola
Piirisihteeri
Vaalitoimikunta
Kirjoitettu 21.10.2018

Perussuomalaisten Etelä-Savon eduskuntavaaliehdokkaat

Etelä-Savon piirin ylimääräisessä kokouksessa 21.10.2018 on valittu perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaiksi Kaakkois- Suomen vaalipiiriin:

 

Pieksämäki: Mervi Eskelinen, sairaanhoitaja, terveydenhuollon opettaja

 

Mäntyharju: Tanja Hartonen-Pulkka, sairaanhoitaja – erikoistunut vanhustenhoitoon

 

Juva: Ano Turtiainen, yrittäjä, urheilija

 

Savonlinna: Matti Lundenius, yrittäjä

 

Mikkeli: Jere Liikanen, opiskelija XAMK

Mikkeli: Timo Karstu, lääkäri

 

 

Kirjoitettu 19.10.2018

Perussuomalaisten periaateohjelma 2018

https://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads/2018/10/periaateohjelma.pdf

 

Kirjoitettu 5.10.2018

SYYSKOKOUS JUVALLA ON PERUTTU

TIEDOKSI, ETTÄ 6.10.2018 klo 13.00 PIDETTÄVÄ SYYSKOKOUS ON PERUTTU.

Puolesta

Karin Karjalainen

piirisihteeri

p.0401684850

kaarin.karjalainen@nulljippii.fi

Kirjoitettu 11.6.2018

Ano Turtiainen Pieksämäen torilla 16.6.2018 alkaen klo 9 (klikkaa yllä olevaa tekstiä niin saat lisätietoa)

Kirjoitettu 7.6.2018

MAAKUNTAVAALIEHDOKKAAT

PERUSSUOMALAISTEN ETELÄ- SAVON PIIRI RY:N HALLITUS ON 27.5.2018 nimennyt SEURAAVAT MAAKUNTAVAALIEHDOKKAAT/ ETELÄ-SAVO (suraavassa kokouksessa nimetään lisää henkilöitä)

PIEKSÄMÄKI

Veli-Pekka Myyryläinen

Jari Rajapolvi

Mervi Eskelinen

Karin Karjalainen

JUVA
Año Turtiainen

Ari Hartikainen

MIKKELI

Aimo Ollikainen

Jussi Marttinen

Katariina Asikainen

Raimo Jämsén

Tauno Lehtonen

Jere Liikanen

Anne Korhola

Timo Karstu

Vesa Himanen

MÄNTYHARJU

Tanja Hartonen-Pulkka

PERTUNMAA

Nina Ruuth

Tuomas Paasonen

Kössi Ranta

RANTASALMI

Hannu Kokki

Eemeli Leminen

Satu Vihavainen

JOROINEN

Eeva Tikkanen

Toivo Pelkonen

 

 

 

 

Kirjoitettu 18.5.2018

AJATUSRIKOSTA VAI SANANVAPAUTTA

AJATUSRIKOSTA VAI SANANVAPAUTTA?

 

Suomalaisessa yhteiskunnassa näyttää vallitsevan hiljennetty sananvapaus. Miten kaunistella sanaa vappu? Vapun aikaan somessa oli useampia ”Hyvää Vapun”-toivotuksia eliminoitu ja rangaistu estoilla. Tilanne muistuttaa George Orwellin kuvausta epätoivottavasta tulevaisuuden yhteiskunnasta. Monet kirjassa ”Vuonna 1984” kuvatut ilmiöt ovat toteutuneet länsimaisessa demokratiassa. Mystinen Iso veli valvoo ja tarkkailee ihmisten julki tuomia ajatuksia. Onko Suomen perustuslaki menettänyt merkityksensä? Tasa-arvoa ja sananvapautta edisti esimerkiksi se, että naiset saivat ensimmäisenä Euroopassa vuonna 1906 yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden. Onko tulevaisuuden näkymä se, että 112 vuotta kestänyt helminauha katkeaa?

 

Perustuslaissa on maininta ”Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä.” Kritiikki, vastakkainasettelu ja kyseenalaistaminen ovat osana toimivaa demokratiaa. Tulisi kavahtaa Orwellin kuvaamaa ”ryhmäajattelun uhriksi” joutumista.

 

Sanaa vappu tai mitä tahansa sanaa tai virkettä voi pitää suvaitsemattomana. Kun somessa kirjoittaa Vapusta henkilönä tai kalenterijuhlana, voi seurauksena olla sananvapauden esto eli ”banni.” Ihmisten välinen vuorovaikutus estyy, jos ei enää voi toivottaa luontevasti vappua. Mitä on elämä ilman kalenterijuhlien toivotusta? Vappua on juhlittu suomalaisessa yhteiskunnassa keskiajalta asti. Se on tullut osaksi suomalaista kulttuuria.

 

Mediassa on näkynyt myös paljon Suomen yhteiskunnallisen tilanteen kyseenalaistamista. Poliittiset päätökset ovat saaneet aikaan, että köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat, raha menee rahan luo. Steinin sanalasku ”Raha on ikuista, vain taskut vaihtuvat” voi joku päivä olla bannin arvoinen.

 

Norbert Wiener kuvaa osuvasti ”Mitä enemmän otamme maailmalta, sitä vähemmän jätämme sille. Lopulta meidän on pakko maksaa velkamme juuri sillä hetkellä, joka saattaa olla melko sopimaton voidaksemme elää edelleen.” Tietyt maat ovat jo erityisen köyhiä hyväksyttäessä Euroopan unioniin. Käytännössä tämä yhtälö aiheuttaa kuluerää kaikille muille EU:n maille. Suomen nettomaksu vuonna 2014 oli 800 miljoonaa euroa.

 

Edellä mainittua saatetaan pitää sopimattomana puheenaiheena ja se voi johtaa sananvapauden menettämiseen. Sananvapauden suvaitsemattomuutta voi olla mikä tahansa sana, sananparsi tai lause.

 

Onko sananvapaus muuttumassa ajatusrikokseksi?

 

 

Karin Karjalainen, Bioanalyytikko, YTM, HTT:n jatko-opiskelija

Mervi Eskelinen, Sisätauti-kirurginen sairaanhoitaja, THM, Ammatillisten aineiden opettaja

Pieksämäki Perussuomalaiset Naiset

 

 

 

 

 

Kirjoitettu 30.4.2018

VAPPU PUHEITA

HELSINKI

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho, Snellmanin patsas, Snellmaninkatu, Helsinki 1.5 klo 12.00 alkaen. Puhujina myös Helsingin PS-nuortenOskar Viding, Helsingin piirin puheenjohtaja Markku Saarikangas ja kansanedustaja Mika Raatikainen.

PORI

Varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari – Promenadikeskuksen ja Sokoksen viereinen kävelykatu. Pori, 1.5 klo 12.00.

JYVÄSKYLÄ

Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi – Kirkkopuiston yläkulmassa Jyväskylä 1.5. klo 12.00.

KOTKA

Kolmas varapuheenjohtaja Juho Eerola – Kotkantori Kotka 1.5. klo 11.00.

KIRKKONUMMI

Poliittinen suunnittelija Riikka Purra – Kirkkonummen Vapputori 1.5. klo 12.00.

MIKKELI

Kansanedustaja Jani Mäkelä – Mikkelin torilla 1.5. klo 12:30-14:00, puhe noin 13:00.

HYVINKÄÄ

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri – Hyvinkään kauppatorin esiintymislavalla (Kauppatori 1) 1.5. Hyvinkää kello 13.00.

TURKU

Eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ville Tavio – Wäinö Aaltosen museon edessä, Itäinen rantakatu 38, 1.5 Turku klo 12.00.

TAMPERE

Eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Sami Savio – Kauppakadun ja Kuninkaankadun risteyksessä (Kauppakatu 8) Tampere 1.5. klo 12.00.

SUOMEN UUTISET

 

Kirjoitettu 21.4.2018

AKTIIVIMALLI REILUKO?

AKTIIVIMALLI REILUKO?

Aktiivimalli puhuttaa. Alun alkujaan mallihan on kehitetty latvasta juuristoon-ajatuksella. Aktiivimalli vahvistaa käsitystä: ensin tehdään ja sitten ajatellaan. Puolustuskyvyttömiltä on helppo viedä ”tuhkatkin pesästä.” Niin tässäkin asiassa. Onko oikein, että hallituksen huonon päätöksenteon seurauksena eri-ikäiset ilman työtä olevat syyllistetään vain saamattomaksi passiivisten joukoksi. Onko aktiivimalli vuoronumeron pyörittelyä työttömän käsissä työnvälityksen penkillä? Tai, että hän istuu kirjoittamassa ja lähettämässä työhakemuksia kaiket päivät. Joten herää kysymys, onko ilman työtä olevalla muuta elämää? Puhumattakaan ilmantyötä olevalle lankeavasta paperiviidakosta.

Kunnat ovat erilaisessa asemassa, mutta aktiivimalli on rakennettu samanlaisena koko Suomen työttömille. Aktiivimalli ei tue työllistämistä tasapuolisesti. Erityisesti niissä kunnissa, joissa on alhainen työllisyysprosentti.

Kun ilman työtä olevan hankkii aktiivisuutta, on tarkoituksen mukaista, ettei 4,6 prosentin vähennys toteudu. 4,6 prosenttia voi olla kannustuslisänä. 4,6 prosenttia on se osuus, joka otetaan pois työttömyysturvasta, mikäli työttömälle suunnatut aktiivimalliin liitetyt toimet eivät toteudu.

Aktiivimallia voisi kehittää seuraavilla tavoilla. Esimerkiksi työnhakuprosessi kartuttaa aktiivisuuskorttia ja siinä osana työnhaku ja mahdollinen työhaastattelu, joka työllistää tai ei. Ilman työtä oleva voi jalkautua eri firmoihin ja mahdollisesti työllistyä. Tätä toimintatapaa toteutetaan jo sosiaali- ja terveysalalla. Sosiaali- ja terveysala on Pieksämäellä hyvin työllistävä. Työttömät voivat kartuttaa aktiivisuuskorttia toimimalla esimerkiksi eri-ikäisten yksinäisten kanssakulkijana. Työnantaja voi tarjota rekrytointipäiviä, jonka aikana ilman työtä olevat ja työnantaja kohtaavat. Työantajalla ja työntekijällä on mahdollisuus tutustua ja päivän aikana voi tapahtua perehdytystä. Työllistä-kaveri, toinen ilman työtä oleva mahdollistaa omilla aktiivisilla toimillaan muun alan työnhakijan työllistymistä.

Etelä-Savon alueella on maa- ja metsätalouden toimijoita ja ilman työtä olevat voisivat kartuttaa aktiivisuuskorttiaan työskentelemällä ohjatusti maa- ja metsätaloustoimijan kanssa esimerkiksi lammastalous ja metsäalalla. Näistäkin on mahdollisuus saada todistus ja työllistyä. Näin karttuu aktiivisuuskortti.

Aktiivisuuskortti on kortti, johon kirjautuu työnhakijan reaaliaikainen aktiivisuus työhaussa. Digitaalijärjestelmä mahdollistaa kortin käytön. Järjestelmä on nykydigitalisaationa erityisen helppo toteuttaa.

Työnhakijan työtiedot kirjautuvat aktiivirekisteriin, jota työnantajat voivat hyödyntää etsiessään työntekijöitä. Aktiivisuusrekisterin ylläpitäjänä toimii entinen työtön, jonka rekisteri on työllistänyt. Rekisterin ylläpitäjällä on käytössään chat-yhteys nopeaan yhteydenpitoon. Rekisteriin on kirjattu kaikki työnhakijan työtiedot, ilman palkkaakin sisältävät työtehtävät.

Aktiivimalliin liittyviä kehittämistoimia voisi laajentaa koko Etelä-Savon, mahdollisen tulevan maakunnan alueella.

 

Karin Karjalainen

Mervi Eskelinen

Pieksämäki

 

 

 

Kirjoitettu 21.3.2018

UNOHTUUKO YKSILÖ?

UNOHTUUKO YKSILÖ?

 

Koko valtakunnantasolla on havaittavissa sosiaali- ja terveyspalveluiden pirstaloitumista ja yksilön mahdollisuutta vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa. Yksilö on haasteellisessa tilanteessa. Tulevaisuudessa sosiaali- ja terveyspalveluiden hahmottaminen ja palvelun saaminen yksilöille on entisestään vaikeutumassa

Lapsiperheiden ja yksinhuoltajien tilanne Pieksämäen alueella on pitkään puhututtanut. Pieksämäen alueelle toivoisimme matalankynnyksen kohtaamispaikkaa yksinhuoltajille ja lapsiperheille. Pieksämäellä on tyhjillään olevia kiinteistöjä. Näitä tiloja voisi hyödyntää matalan kynnyksen kohtaamispaikkana.

Yksilön heikko taloudellinen tilanne ja muut elämän hyvinvointia vähentävät tekijät eriarvoistavat yksilöä. Tämä on herättänyt meissä kysymyksen, miten yksilönä tulee kuulluksi ja miten vaikuttaa Pieksämäen kehittämiseen?

Pieksämäellä on yleisesti heikohko työllisyystilanne. Poikkeuksena sosiaali- ja terveysala, jossa on hyvä työvoimakysyntä. On tärkeää turvata myös uusien kuntalaisten mahdollisuudet asua ja elää paikkakunnalla. Paljon puhuttu aktiivimalli ei toivotusti vaikuta Pieksämäellä. Tämä malli ei riittävästi huomioi yksilön aktiivisuutta työnhaussa. Yhtenä kehittämisideana on yksilön aktiivisuuden dokumentoituminen aktiivisuuskortin avulla.

Pieksämäen alueella on tunnetusti suuri määrä kotona asuvia ikääntyviä ja heidän hyvinvointinsa tulisi turvata. Haja-asutusalueella asuvien hyvinvointierojen ehkäisynä voisi olla esimerkiksi arjen koordinaattori. Koordinaattorin tehtävänä on kartoittaa ja järjestää ikääntyvän asumiseen, ympäristöön ja niihin liittyviä palveluita. Hänellä olisi monipuolinen ja kattava kuva Pieksämäen seudun eri sektoreiden palveluista ja hän verkostoituisi eri palveluiden tarjoajien kanssa. On tärkeää, että koordinaattorilla on ymmärrys yksityisyydensuojasta ja tietosuojasta. Nämä korostuvat tämän päivän yksilöasiakastyössä.

Yksilö ei unohdu, jos hän voi osallistua oman hyvinvointinsa edistämiseen. Kunnallisessa päätöksenteossa yksilöllä on vaikutusmahdollisuus valtuustoaloitteiden avulla. Otamme mielellään vastaan Pieksämäkeä kehittäviä näkökulmia.

Karin Karjalainen

kaarin.karjalainen@nulljippii.fi

Mervi Eskelinen

eskelinen2017@nullgmail.com

 

Kirjoitettu 17.3.2018

Essotella ja Sosterilla on yhteinen ymmärrys kirurgian työnjaosta

julkaistu 14.3.2018 | päivitetty 14.3.2018

https://www.sosteri.fi/essotella-ja-sosterilla-yhteinen-ymmarrys-kirurgian-tyonjaosta/

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote ja Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri ovat sopineet kirurgian työnjaon valmistelun linjauksista. Sairaanhoitopiirien toimielimien puheenjohtajat ja viranhaltijat ovat linjanneet, että ensisijaisena valmisteluvaihtoehtona on tekonivelkirurgian keskittäminen Savonlinnaan ja päivystys-, syöpä- ja muun pehmytosakirurgian keskittäminen vastaavasti Mikkeliin.

Savonlinnan ja Mikkelin keskussairaaloiden työnjako tehdään keskittämisasetuksen mukaisesti. Työnjaolla päivystykset turvataan molemmissa keskussairaaloissa. Samalla tavoitteena on, että maakunnan asukkaat tulevat hoidetuiksi mahdollisimman pitkälti oman maakunnan keskussairaaloissa, ja että samalla pystytään pitämään kustannukset kohtuullisella ja kilpailukykyisellä tasolla.

– Työnjako todellakin kannattaa. Ilman työnjakoa Mikkelistä siirtyisi suoraan 580 toimenpidettä maakunnan ulkopuolelle, ja Savonlinnasta vastaavasti 470. Tämän kustannusvaikutus olisi ainakin noin 10 miljoonaa euroa vuositasolla, kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaro Sosterista sanoo.

– Meillä on vain voitettavaa tässä asiassa. Jos yhteistyömalliin ei mentäisi, se vaikeuttaisi monin tavoin keskussairaaloiden toimintaa. Erityisen suuri huolen aihe olisi päivystysten toimivuus, kuntayhtymäjohtaja Risto Kortelainen Essotesta sanoo.

Sairaanhoitopiirien hallitukset tekevät päätökset työnjaosta sekä työnjaon toteuttamisen aikataulusta huhtikuussa. Samalla annetaan valmisteluohje muutoksen hallinnolliseen toteuttamiseen. Voimaan työnjako tulee syksyn aikana.

Kirurgian työnjaossa Savonlinnan keskussairaalaan keskitetään ennalta suunniteltua kirurgiaa, kuten tekonivelleikkauksia, joita ovat mm. lonkka- ja polvinivelproteesileikkaukset.

Mikkelin keskussairaalaan keskitetään päivystys-, syöpä ja muuta pehmytosakirurgiaa sekä selkäkirurgiaa. Pehmytosakirurgiaa ovat rintarauhaskirurgia ja paksusuolileikkaukset, kuten paksusuolisyövät. Mikkelissä synnytykset tarvitsevat tuekseen vahvan pehmytosakirurgian osaamisen.

– Nyt toteutettavat uudistukset vievät osaltaan eteenpäin myös maakunta- ja sote-uudistusta Etelä-Savon maakunnassa. Asiakkaan kannalta työnjaossa keskeistä on, että yhteyttä voi aina ottaa omaan, tuttuun terveydenhuollon yksikköön, joka ohjaa eteenpäin jatkohoitoon. Tavoitteena on rakentaa hyvä ja asiakaslähtöinen maakunnallinen malli, Kortelainen ja Peitsaro toteavat.

Lisätietoja

Panu Peitsaro, kuntayhtymäjohtaja Sosteri, p. 044 417 3333
Risto Kortelainen, kuntayhtymäjohtaja, Essote, p. 050 522 8677

Kirjoitettu 13.12.2017

Presidenttivaalikiertueella Laura Huhtasaari Etelä-Savossa 16.12.2017

Kirjoitettu 11.12.2017

Kuulumisia

Perussuomalaisten piiri ry piti syyskokouksensa 9.12.2017 Savonlinnassa.

Vuoden 2018 puheenjohtajaksi valittiin Jari Rajapolvi, Pieksämäeltä.

 

Kirjoitettu 1.12.2017

Lauran vaalikampanjan avaus!

Kirjoitettu 14.11.2017

Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetti 2018

Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetti 2018 on julkaistu:

KANSALLINEN ETU JA SISÄINEN SOLIDAARISUUS

Työtä, turvaa ja oikeudenmukaisuutta suomalaisille

Kansallinen etu on aina perussuomalaisen politiikan lähtökohta. Sisäinen solidaarisuus on sitä, että suomalaiset ovat keskenään samalla viivalla toisistaan huolta pitäen. Perussuomalaiset tarjoavat työtä, turvaa ja oikeudenmukaisuutta. Ketään ei jätetä yksin, tehdään kansalaisen oikeudentajua vastaavia päätöksiä ja mahdollistetaan hyvät edellytykset työlle ja yrittämiselle

Perussuomalaisessa vaihtoehdossa on viisi pakettia.

Ensimmäinen paketti on asumisen halpuutuksen paketti. Jotta suomalaisilla on jatkossakin varaa asua, tarvitaan muun muassa mutkatonta asuintuotantoa, muuttoavustuspaketti ja kohtuuhintaista energiaa. Perussuomalaiset haluaa järkeistää kaavoitusbyrokratiaa ja selkeyttää rakennusmääräyksiä. Rakennusmääräyksissä on myös osasyy homeongelmiin.

Lisäksi puutumme sähkön siirtohinnoitteluun laskemalla sähkönsiirron tuottovaadetta emmekä korota lämmityspolttoaineiden veroa.

Toinen paketti panostaa yrittäjyyteen, työllisyyteen ja koulutukseen. Perussuomalaiset haluaa parantaa yrittäjyyden edellytyksiä ja helpottaa yrittäjäksi ryhtymistä. Haluammekin luoda työtilimallin, joka vapauttaa aloittavan yksinyrittäjän työllistävästä byrokratiasta. Lisäksi yrittäjät saavat apua muun muassa arvonlisäverovelvollisuuden alarajan nostamisesta ja kotitalousvähennyksen korottamisesta.

Työllisyys paranee sääntelyn purkamisella, pitkäaikaistyöttömien ja vajaakuntoisten työllisyysohjelmalla, matkailunedistämispaketilla ja oppisopimuskoulutuksen Mestari-kisälli –mallilla. Lisäksi helpotamme. maatalouden ahdinkoa luomalla satovahinkovakuutusrahaston ja tukemalla lomitusta.

Koulutukseen ja tutkimukseen perussuomalaiset antaa tukea muun muassa ammatillisen- ja korkeakoulutuksen lisäresursointiin. Myös ryhmäkokojen pienentämiseksi osoitetaan määräraha ja vapaaehtoista kielivalintaa halutaan laajentaa.

Koti, hoiva ja hoito on perussuomalaisten kolmas paketti. Vaihtoehdollamme pieni- ja keskituloisille lapsiperheille jää jopa merkittävästi enemmän rahaa käyttöön. Nuorisopaketti huolehtii lasten ja nuorten mielenterveydestä ja jaksamisesta.

Annamme vaihtoehdossamme arvokkaan vanhuuden panostamalla muun muassa henkilöstömitoitukseen ja omaishoitajille. Puutumme myös eläkeläisköyhyyteen kohtuullistamalla lääkekustannuksia ja keventämällä verotusta.

Perumme kansaneläkeindeksiin sidottujen tukien indeksijäädytykset. Tämä auttaa monia eläkeläisistä lapsiperheisiin ja sairaisiin.

Turvallisuudesta emme tingi.
Tämä paketti sisältää resursseja poliisille, tullille, rajavartiolaitokselle ja oikeuslaitokselle. Kansalaisen oikeusturva ja turvallisuus vaativat näitä panostuksia. Otamme myös asevelvolliset sotilaiden tapaturmasuojan piiriin.

Toimenpidepaketti on viiden paketti. Siinä tarjoamme esimerkiksi perussuomalaisen kehitysyhteistyömallin, joka säästää suorasta valtion tuesta jatkossa jopa 550 miljoonaa euroa, mutta joka antaa mahdollisuuden merkittävästi kasvattaa kehitysavun vaikuttavuutta antamalla veronmaksajille suoran vaikutusmahdollisuuden.

Maahanmuuttopolitiikan alueella säästämme reilusti turvapaikkaturismin aiheuttamista kohtuuttomista kuluista. Vaadimme, että hallitus noudattaa omaa toimenpideohjelmaansa vuodelta 2015 täysimääräisesti.

Varallisuusveroa keräämme varakkaimmalta kymmenykseltä ja laitamme suursäätiöt ja –yhdistykset verolle oikeudenmukaisen veropohjan laajentamiseksi. Uudistus koskee ainoastaan varakkaita säätiöitä ja yhdistyksiä, joilla on yli 100 000 euron pääomatulot. Uudistuksen ulkopuolella olisivat Linnanmäkeä pyörittävän Lasten Päivän Säätiön kaltaiset hyväntekeväisyystoimijat.

Ylen toimintaa tehostamme vaihtoehdossamme niin, että veronmaksajien rahoja kuluu 50 miljoonaa vähemmän.